in

6 vanliga relationsproblem – så tacklar du dem tillsammans med din partner

relationsproblem

Tyvärr svävar inte alla relationer runt på rosa moln hela tiden. Du och din partner kommer stöta på problem och då gäller det att jobba på dem tillsammans. Här är sex vanliga relationsproblem och svar på hur du och din partner tacklar dem som ett team. Mer

 1. ”Jag är svartsjuk”

  Varför är du svartsjuk? Har din partner gjort något för att du ska ha en anledning att vara svartsjuk eller ligger problemet hos dig sen innan? Om det är alternativ 1) Vanligt exempel: Din partner var otrogen mot dig. Om du har valt att gå vidare i relationen efter att du fått reda på att din partner varit otrogen så var det ditt val. Ja, din partner kommer få jobba för att återfå ditt förtroende, men att bli svartsjuk så fort din partner pratar med någon annan hjälper varken dig eller relationen. Det kan verka krasst men du kommer inte kunna förhindra en otrohet från att hända igen. Om din partner vill vara otrogen kommer hen vara det. Tänk tanken att det händer. Vad skulle du göra då? När mitt ex var otrogen och jag valde att fortsätta vår relation bestämde jag mig för att om hen någonsin var det igen var det slut. Det var en skön insikt och gjorde det lättare att gå vidare och inte känna sig svartsjuk. Det fanns helt enkelt ingen anledning, eftersom jag inte kunde påverka något ändå. Om det är alternativ 2) Fråga dig själv varför du tror att du är svartsjuk på din partner. Har du alltid varit svartsjuk i relationer eller har det hänt något i en tidigare relation som du nu för över på din nuvarande? Att föra över ett problem från en tidigare relation till ett nytt förhållande är inte rättvist mot din nya partner. Ni har en annan relation än den du hade med ditt ex och att hålla din nya partner skyldig för något ditt ex gjorde kommer förstöra ert förhållande. Om det däremot är så att du alltid varit svartsjuk som person så får du fråga dig själv varför du tror att det är så. Har du kanske dåligt självförtroende eller dålig självkänsla? Kom på sätt att jobba med det. Be din partner, dina vänner eller familj att hjälpa dig med det. Gör enkla övningar varje dag för att höja dig själv. Skriv till exempel ner tre bra saker om dig själv varje dag. Be din partner göra samma sak.
 2. ”Hen är svartsjuk”

  Att själv vara svartsjuk är aldrig roligt, men det är inte mindre svårt om man vänder på det. Om din partner är svartsjuk får du försöka hjälpa hen så mycket det går för att hen ska få det lättare i er relation. Visa din partner hur mycket du tycker om hen, presentera hen som din partner om du pratar med någon på till exempel en fest som din partner inte känner. Var tydlig med att hen kan lita att du inte kommer göra något som hen behöver vara svartsjuk på. Med det sagt ska du se upp för om svartsjukan blir för illa. Gör det din partner kontrollerande? Säg stopp direkt. Att leva med en person som är kontrollerande kommer inte gå, och det kan till och med bli fysiskt och psykiskt farligt.
 3. ”Vi kommunicerar inte med varandra”

  Man kan gå dagar och prata med varandra om vardagliga saker, men om man inte kommunicerar om allt det viktiga när det verkligen gäller så kommer relationen aldrig fungera. Klyschan att kommunikation är a och o i ett förhållande är en klyscha av en anledning. Om du är tillsammans med någon du känner att du inte kan prata med så är det något som verkligen är fel. Ni måste bestämma er för att jobba på det tillsammans, för det fungerar inte att det bara är en av er som försöker dra det tunga lasset att försöka fixa något så viktigt i er relation. Var ett team.
 4. ”Vi ligger inte med varandra”

  Alla tycker sex och intimitet är olika viktigt i en relation, men om man helt slutat ligga med varandra (utan att man har bestämt sig och pratat om att sluta) kan det ofta vara en indikation på att något är fel i förhållandet. Attraheras ni fortfarande till varandra? Är det ett stort bråk som gör att ni inte vill ligga? Är det en av er som vill ligga men den andra inte? Sex kan vara pinsamt och jobbigt att prata om och bla bla, men ni måste göra det. Som sagt – kommunikation är svinviktigt.
 5. ”Jag gör allt hemma hos oss”

  Om ni bor ihop måste ni dela på allt hushållsarbete. Det funkar inte om en ska göra allt och den andra inte gör något (eller värst av allt: vill ha en klapp på axeln när hen väl ”hjälper till”). Dela upp sysslorna och håll er till det. Tycker du att det är helt okej att diska men din partner hatar det? Och tycker du att det är sjukt tråkigt att dammsuga men din partner tycker det är helt okej? Toppen! Om det är sysslor ni inte kan bestämma om gör ni dem varannan gång. Det är också smart att skriva ett schema för när vilken syssla ska göras vilken dag.
 6. ”Vi ser inte samma framtid ihop”

  Vill din partner bo i stan men du längtar ut till landet? Vill du ha barn men hen vägrar? Drömmer någon av er om ett stort bröllop medan den andra inte kunde bry sig mindre om ett giftermål? Att diskutera saker som kanske ligger fem, tio år (eller ännu längre) fram i tiden kan tyckas onödigt. Men om det är livsavgörande val som ni tycker olika om måste ni faktiskt prata om det. Vad kan ni tänka er att kompromissa med och vad tror ni att ni aldrig kommer ändra åsikt kring? Tro heller inte att din partner kommer ändra åsikt om något bara för att du tycker det är självklart. Beroende på vad ni kommer fram till får ni sedan ta ett beslut om ifall ni vill fortsätta relationen eller inte.
Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här: Klicka på bilden för att komma till erbjudandet! Nr5_700x350_Mineralsmink Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks! Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat! instagram-snap-folj-oss

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white