in

6 myter om onani (som det är dags att slå hål på en gång för alla)

myter onani dragare

Det finns väldigt många myter om onani, till exempel att det skulle vara farligt att onanera. Det är inte alls sant. Den och fem andra myter om onani slår vi hål på nu! Mer

 1. Onani är bara för män

  Det finns fortfarande ett stigma kring onani generellt sett, men särskilt när det kommer till onani och kvinnor. Men självklart är det okej för alla att onanera. Det finns ett flertal studier som visar att dels är det en klar majoritet av kvinnor som onanerar (92 procent!) och dels att det är bra för oss. Mer onani åt folket, med andra ord.
 2. Onani är bara för de som inte får ligga med någon annan

  Att tycka att onani bara är till för de som ändå inte får ha ”riktigt” sex med någon annan är fel. Onani är viktigt för att lära känna din kropp och vad du gillar när det kommer till sex. Detta i sin tur kan ju verkligen få ditt sexliv tillsammans med en partner att bli hur bra som helst.
 3. Onani måste sluta i orgasm

  Den bilden som visas av onani, i bland annat olika medier, är att onani ska sluta i en orgasm. Och det är klart det kan göra det, men det måste inte göra det. Man kan tycka om att känna det som sker innan orgasmen också utan att faktiskt behöva komma. Onani borde vara precis det du tycker att det ska vara, helt enkelt. Gör dina egna regler.
 4. Onani är bara för singlar

  Myten om att ett förhållande är dåligt bara för att en eller båda partner onanerar istället för att ha sex med varandra är just det, en myt alltså. Att onanera är precis lika viktigt i ett förhållande som det är när man är singel. Många sexologer påstår också att ju mer tid individuellt som ett par tar för att lista ut vad som funkar för dem solo, desto mer troligt är det att deras sexliv tillsammans blir bättre, skriver Bustle.
 5. Man borde inte prata om onani offentligt

  Ja det var ju det här med stigmat om onani. Man kanske inte ska diskutera onani med sin chef, men med sina vänner? Absolut! Är det något du känner inte är bra? Fråga dina vänner, hur ska det kännas? Dela med er av tips och råd om positioner eller leksaker. Var inte rädda för att dela med er.
 6. Det kan vara farligt att onanera

  Förutom att det kan uppstå skav så finns det ingen hälsorisk med att onanera. Så länge inte din onani påverkar ditt vardagliga liv (jobb, skola, relationer) så är det inget konstigt eller farligt med att vilja onanera.
Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här: Klicka på bilden för att komma till erbjudandet! Nr5_700x350_Mineralsmink Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks! Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat! instagram-snap-folj-oss

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white