in

6 hälsofördelar du får av regelbundet sex

couple love

Gillar du att ligga finns det ingen anledning att sluta. Att ha regelbundet sex är bevisat att det både gör dig gladare men också kan så markant förändra din hälsa så att du förlänger ditt liv! Mer

Att vara sexuell och ha en stark sexlust är ett stort bevis på att din kropp mår som den ska. Faktum är att ju mer sex du har, desto längre blir ditt liv enligt forskning som gjorts av bland annat sexuella hälsoexperten Yvonne K. Fulbright. Det finns flera hälsofördelar med att ha regelbundet sex och det behöver inte resultera i en orgasm för att räknas, din fysiska och psykiska hälsa förbättras bara av ett aktivt sexliv.

Du blir friskare

När du har sex frigörs hormonet oxytocin som ökar dina antikroppar mot virus och bakterier, vilket förbättrar ditt immunförsvar. Är du också kär i personen du ligger med fylls kroppen av endorfiner vilket minskar din smärtkänslighet och risk för huvudvärk. Du blir alltså mindre sjuk av att ligga (win!).

Du blir mindre stressad

Blodtrycket sjunker under sexuell aktivitet vilket gör dig mer avslappnad. Det är därför inte så konstigt att par som ligger under ett bråk har lättare att bli sams efteråt då de inte är lika uppjagade längre (dessutom somnar man som en stock efter orgasm).

Ditt hjärta blir starkare

Din muskulatur och ditt blodflöde arbetar på samma sätt under sex som under ett träningspass. Regelbundet sex kan jämföras med en 6 mils promenad per dag. Ett aktivt sexliv ger dig alltså starkare muskulatur om hjärtat och minskar risk för hjärtattacker. Så ligg för hjärtats skull!

Ditt minne förbättras

Forskning säger att du faktiskt får bättre minne av att ligga. Hjärnceller förnyas under sex vilket håller din mentala hälsa i trim. Du blir både smartare och får ett starkare minne — vilket är värt att komma ihåg!

Depressioner minskar

Att ligga utsöndrar hormonet serotonin vilket gör dig gladare. Därför kan sex vara lika effektivt som antidepressiva mot ångest och depressioner. Det sägs även att eftersom sperma innehåller serotonin, oxytocin och endorfiner påstås det göra oss lyckligare. Tack för inspo, Bustle!

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white