in

6 frågor och svar om sex – som experterna blev förvånade över ställdes

sexfragor dragare

När det kommer till ens underliv och sex finns det en massa grejer man kan undra över. Här är sex av de frågorna man kanske funderat på, med svar såklart. Mer

Refinery29 frågade några erfarna sjuksköterskor som jobbat mycket med könssjukdomar om vilka som är de mest överraskande frågorna de fått.
  1. Fråga: Kan jag förhindra graviditet genom att ta ut sperman från mig? Svar: En kvinna frågade det här för ett tag sedan efter att hon sett det på ett avsnitt av Catastrophe. Svaret är nej, att försöka att fysiskt ta bort sperman inne i sig är ingen garanti för att du inte kommer bli gravid. Det finns inte en chans att kunna ta bort all sperma – och viss sperma kommer ut innan utlösning. Det är också värt att nämna att sperma kan leva inuti en kvinna efter sex, ibland upp till sju dagar, säger Darren.
  2. Fråga: Behöver jag desinficera mina sexleksaker efter att jag använt dem? Svar: Precis vid slutet av ett rutinbesök vräkte en kvinna ur sig den här frågan. Att göra rent en sexleksak ordentligt är viktigt för din hälsa, men det finns oftast ingen anledning till att använda antibakteriella produkter. Följ de rekommenderade riktlinjerna, vilket borde vara att tvätta dem efter varje användningen med en mild, oparfymerad tvål. Detta gäller även när du använder leksaken på dig själv och inte delar med en partner. En otvättad leksak kan utsätta dem för bakterier. Du kan få en könssjukdom av att använda sexleksaker eller andra föremål, men bara om någon med en könssjukdom har använt dem före dig. Om du misstänker att det är så, tvätta ordentligt innan användning, eller använd en kondom, säger Suzie.
  3. Fråga: Borde jag oroa mig över hur många jag haft sex med? Svar: Många människor tycker att det är svårt att prata om hur många partners de haft sex med. Att oroa sig över sexuella överförbara sjukdomar är ett annat separat problem än att oroa sig över ”siffran”, helt enkelt för att du kan få en könssjukdom av att bara ligga med en person. Det handlar om att ha säkert sex. Om du är singel och sexuellt aktiv, speciellt om du har oskyddat sex eller sex med flera partners, skulle jag rekommendera att regelbundet testa sig för könssjukdomar, så ofta som var tredje månad, säger Esther.
  4. Fråga: Borde jag oroa mig över hur min fitta ser ut? Svar: Sluta oroa dig, för svaret är nej. För det finns inte något som är en ”normal fitta” som ser ut på något speciellt sätt. Jag är både överraskad och ledsen över att få den här frågan för det visar hur många kvinnor som har blivit lärda att en ”hälsosam” eller ”attraktiv” fitta ser ut på ett speciellt sätt, vilket troligen kommit från hur det ser ut i porrfilmer. Där en liten inre blygdläpp sticker ur, med en liten synlig klitoris, och om det är en vit person, en jämn ljud hudton. Vulvan, vilket är de yttre könsorganen som involverar klitoris och blygdläppar, kommer i många olika storlekar, former, färger och andra fysiska variationer. Så oavsett om du är rynkig, slät, ojämn, så är din ”normal”. Med det sagt, om du märker en förändring i hur den ser ut, särskilt om det är rodnad, sår eller andra märken så borde du kolla upp det hos en barnmorska, säger Suzie.
  5. Fråga: Kan gemensam onanering ge en en könssjukdom? Svar: Detta var något som överraskade mig och jag behövde fråga vad det innebar, vilket var att de bara använde händer. Jag kunde försäkra dem om att det är en väldigt låg risk att få en könssjukdom från att ha dina händer på någon annan och sedan dig själv när ni onanerar. Men – kön till kön onanering kan göra att du blir exponerad för till exempel herpes, könsvårtor, flatlöss eller syfilis, berättar Darren.
  6. Fråga: Kan en kondom försvinna inne i mig? Svar: Nej, en kondom kan inte försvinna inuti en kvinna. Det finns ingen fara för att något skulle skjutas för långt upp i din vagina eftersom livmodershalsen, som är väldigt smal, kommer blocka det från att komma längre. Om en kondom åker av under sex kan du varsamt dra ut den. Om detta händer finns det risk för könssjukdomar, och också graviditet om kvinnan inte använder någon annat preventivmedel, säger Suzie.

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white