in

6 destruktiva lögner om kärlek som vi måste sluta tro på nu

logner om karlek

Kärlek kärlek kärlek. Finns det något i världen vi ställer högre krav på än kärleken (förutom kanske oss själva)? Det finns många föreställning om hur kärlek är – och det bidrar ofta tillpress och besvikelse. Vi har listat sex ideér om kärlek som vi borde sticka hål på nu. Mer

 1. Att kärleken är lösningen på allt

  Det är helt enkelt inte sant. Att bli kär i någon och ha en lycklig relation betyder inte att allt annat i livet blir bra, det är ett orimligt krav att ställa på kärleken. Att vi har blivit ilurade detta gör också att vi kanske ifrågasätter vår partner eller vår kärlek till hen, trots att det vi mår dåligt över inte alls har med relationen att göra.
 2. Att det är lätt när det är rätt

  Det här kan vara delvis sant, men på det stora hela: nej, det är inte lätt bara för att det är rätt. Alla relationer kräver aktivt omhändertagande och arbete, inte ens för de allra mest kära med den allra bästa kommunikationen är det alltid lätt. Däremot ska du inte behöva må dåligt och känna att det tar alldeles för mycket av dig att få en relation att funka.
 3. Att man i en lycklig relation inte vill förändra varandra

  Människor vill alltid förändra varandra. Det handlar inte alltid om att man inte gillar hur en annan person är, ibland kan det bara vara så att vi vill att det ska vara så bekvämt som möjligt. Och det är alltid bekvämt när folk beter sig som man själv vill. Det är inget konstigt och inget som försvinner bara för att man är kär och lycklig. Det är dock viktigt att komma ihåg att människor inte är så enkla att förändra, och särskilt inte när det är någon annan som vill förändra dem.
 4. Att ”den rätta” finns

  Det finns såklart JÄTTEMÅNGA ”rätta”, det handlar om tajming, förutsättningar och andra omständigheter som vi själva inte ens alltid kan rå för. Bara det faktum att många människor lever i relationer med mer än en partner slår hål på denna myt, men även om man är en person som trivs bäst i tvåsamhet så ska man inte skrämmas av denna lögn. Det kommer finnas och finns redan hundra rätta för dig!
 5. Att man alltid ska ”fatta” varandra

  Ännu en lögn som baseras på en fullkomligt överdriven idé om vad kärlek är. Nej, kära människor utvecklar inte ett eget språk och koppling där de alltid vet vad den andra menar och är beredda att hålla med för att man blir en och samma person. Nej, nej, nej. Det finns många brister i kommunikationen att stöta på och att alltid ”fatta” varandra är en dröm, inte verklighet.
 6. Att tjat är romantiskt

  Tjat har aldrig varit och kommer aldrig att vara = romantik och kärlek. Det är något som populärkulturen via filmer, serier och musik har tutat i oss. Det är faktiskt tvärtom: att ha en partner eller ett ragg som är lyhörd är så mycket härligare!

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white