in

6 anledningar till varför långdistansförhållandet är det bästa som hänt er

istock 471875143 scaled

Att ha ett långdistansförhållande kan vara riktigt tufft, men det gör er också till ett superpar! Mer

”Jag fattar inte hur ni orkar!”

Precis det får jag höra från vänner och kollegor varenda gång som jag sagt hejdå till min pojkvän och berättar för dem att det kommer dröja två månader innan vi ser varandra igen. Och nej, just där och då på flygplatsen orkar jag faktiskt nästan inte. Jag gråter, gömmer mitt ansikte i hans bröst så att inte någon ska se hur ledsen jag är, drar in hans doft och avskyr stunden när jag måste pussa honom den där sista gången och sedan vända mig om och gå. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Men när tårarna och dimman lättat och jag kommer upp på tiotusen meters höjd kan jag så småningom tänka klart igen. Och då påminner jag mig om vad som faktiskt är riktigt bra med att vara i ett distansförhållande! Här är 6 exempel.

Ni är bäst på att kommunicera

Eftersom det inte går att se hur den andre ser ut och mår varje dag så tvingas ni kommunicera massor. Ni lär er att det inte är läskigt utan nödvändigt att prata om allt, både om triviala stunder i er vardag och om det som oroar er. Det värsta avståndet mellan två människor är trots allt inte fysiskt – utan missförstånd.

Ni lär er lita på varandra

Det viktigaste (och kanske ibland också det svåraste) i ett förhållande är att kunna lita på vad den andre säger och gör. I ett distansförhållande kan man inte hålla koll på varandra jämt. Ni har båda utrymme att ”vara illojala” och det blir extra viktigt att visa att man litar på den andre då.

Ni uppskattar tiden ni har tillsammans

Lika jobbigt som det är att säga hejdå, lika underbart är det när ni äntligen träffas igen. Att veta att man har begränsad tid gör att man uppskattar varandra ännu mer och det blir omöjligt att ta varandra för givet.

Ni får båda tid för er själva

Det finns ju en anledning till att ni har ett distansförhållande, eller hur? Någon av er kanske har fått ett jobb eller går en utbildning som i sin tur kommer att göra att personen växer. Och att visa att man stöttar varandra genom att ändå finnas där visar på styrka och beslutsamhet. En distansrelation innebär dessutom tid över. Tid att fokusera på jobb, skola, ett projekt, en hobby eller vänner. Att göra det bästa av tiden mellan gångerna ni ses gör att ni båda växer. Du vet också att det inte handlar om att vänta ut tiden utan att förstå varför du väntar – och att det är värt det.

Det är bra att sakna

Att sakna någon är en liten påminnelse om att vi älskar och tyvärr vet många av oss inte vad vi har förrän vi förlorar det. Tack vare avståndet blir du påmind om just det, gång på gång. Dessutom är de där dagarna precis innan ni ska ses igen nästan outhärdligt pirriga, eller hur? Nästan som att vara på väg till första dejten igen!

Ni vet att ni båda vill samma sak

Att vara i ett distansföhållande och ändå vilja få det att funka trots lång väntan och dyra resor är ett commitment. Nej, långdistansförhållande är inte alltid bekvämt, men du kan vara säker på både dina och din älsklings känslor om ni båda ger er tusan på att det ska fungera ändå. Att visa att man är beredd att vara ensam länge för bara en kort tid med varandra säger mycket om era känslor för varandra. Se det långsiktigt – är er relation värd att kämpa för nu kommer den att vara det i framtiden också.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white