in

5 tips till alla i ett långdistansförhållande – det går att få det att funka!

långdistansförhållande

Alla förhållanden är såklart olika, vissa bor ihop och andra isär. Erika Svensson har i 4,5 år haft ett långdistansförhållande. Hon delar med sig av sin historia och sina bästa tips på hur du som har ett distansförhållande kan få det att fungera! Mer

De träffades för sju år sedan på gymnasiet och efter studenten ville de helt enkelt olika saker. Erika åkte utomlands en period och arbetade som au pair, medan Mikael började plugga i Göteborg. Erika valde då att söka jobb i Göteborg men fick istället ett jobb i sin hemstad Kristinehamn och blev kvar där. Sommaren därpå blev hon antagen till sin drömutbildning i Stockholm. – Det var alldeles för bra att tacka nej till. Jag var först väldigt negativt inställd till distansförhållanden, jag tyckte nästan att det var bättre att göra slut. Men han övertalade mig att försöka och det gick ju över förväntan, säger Erika.
received_10212381087190445 Mikael och Erika.
Enligt Erika har det varit ganska skönt för de båda att leva sina egna liv parallellt med deras gemensamma. När de längtar efter varandra orkar de inte bry sig om småsaker, på det sättet har de fått en större uppskattning för vad de har. – Det blir som det bästa av två världar. När vi är ifrån varandra kan båda fokusera på sitt eget och när vi väl ses lägger vi all energi på varandra. På ett konstigt sätt har avståndet fört oss närmare varandra. De försöker att ses en gång i månaden, men ibland är Mikael upptagen när Erika kan och tvärtom, och i värsta fall kan det gå flera månader utan återseende. – Det svåraste är saknaden, man längtar efter varandra även om man är Image.pngvan vid att vara isär. Det är jobbigt, säger Erika. Erika påpekar att det går att få det att fungera om man verkligen vill att det ska fungera. Tillit är en viktig faktor och svartsjuka brukar vara den största orsaken till uppbrott, enligt Erika. Vi listar Erikas 5 bästa (och konkreta!) tips på hur du lyckas med ditt distansförhållande:  
  1. Fokusera på varandra när ni väl ses. Stäng av era mobiler om det behövs för att på riktigt kunna ta till vara på stunden.

  2. Se till att alltid ha en träff inplanerad, även om det är långt fram. Det känns mycket mer lätthanterligt om man kan räkna ner dagarna till nästa träff. Jag och Mikael försöker alltid boka ett nytt datum innan vi skiljs åt.

  3. Värdesätt era träffar. Se till att träffen blir av, oavsett om annat kul dyker upp. Och om du måste avboka, se till att boka ett nytt datum på en gång.

  4. Prata ofta. Blanda riktiga träffar med Skype- eller telefonsamtal.

  5. Gör saker ihop även om ni är ifrån varandra. Se samma serier och prata om dem efteråt, eller varför inte streama och diskutera innehållet över Skype samtidigt?


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white