in

5 saker du inte visste om sex (det är verkligen bra för så mycket!)

sex ar bra for halsan
Bild: Lucas Favre / Unsplash

Visste du att knipövningar är asbra för dina orgasmer eller att vi börjar onanera myyyycket tidigare än vad de flesta kan föreställa sig? Vi har samlat ihop 5 olika fakta om sex. Mer

 1. Doft spelar stor roll för attraktionen

  Självklart spelar alla våra sinnen in när det kommer till sex, men vårt luktsinne är extra viktigt. Man har märkt att kvinnor i heterosexuella par har kunnat lukta sig till sin partners histokompatibilitetskomplex (förkortas MHC- gener som kan avgöra hur kroppens immunsystem fungerar och spelar en stor roll för mottaglighet av sjukdomar). I en studie av Claus Wedekind vid Berns universitet i Schweiz lät man kvinnor lukta på flera anonyma mäns t-shirts i två dagar och välja den de gillade bäst. I slutet av studien kom man fram till att kvinnorna konsekvent valde de dofter av män med olik MHC än dem. Biologiskt sett har ett heterosexuellt par med olika MHC lättare för att få barn tillsammans.
 2. Onani är naturligt och börjar mycket tidigare än du tror

  Att onani är naturligt vet vi nog alla redan, men det startar tidigare än du kanske trodde. Man har studerat ultraljudsbilder och i ett brev som publicerats i American Journal of Obstetrics and Gynecology föreslog man att foster redan vid 23 veckor onanerar.
 3. Klitoris är mycket större än vad som syns

  Du kanske tror att klitoris bara är i den storlek som syns utanpå kroppen, men precis som isberget ser man bara en liten del och resten finns under ytan (aka inne i kroppen). Den är faktiskt ungefär lika stor som en zucchini! En anledning till att vi inte vet så mycket om klitoris som det kanske finns att veta är att forskare inte började studera klitoris i sin helhet förrän 2009(!).
 4. Knipövningar är grymma för att förbättra dina orgasmer

  Att göra knipövningar är bra för att öka styrkan i ditt kön och få kontroll över musklerna. Men knipövningar är också bra för orgasmer! Oavsett vilket kön du identifierar dig som är knipövningar bra för ditt bäckenbotten. En studie har också kommit fram till att personer med penis också genom knipövningar kan ta kontroll över sina orgasmer och undvika att komma för tidigt. Så starta göra era dagliga knipövningar hörrni!
 5. Att regelbudet ha sex kan förbättra din hälsa

  Att sex kan förbättra din hälsa har du säkert hört förut. Men hur? Forskning har visat att ha sex regelbundet kan sänka ditt blodtryck och stressnivå, lindra migränanfall, stärka ditt immunsystem, förbättra din mentala hälsa, hjälpa till att få dig mer avslappnad innan du ska sova och göra att du får bättre hy.
Tack Hellogiggles för inspo!

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white