in

5 saker du borde göra på en första dejt (om du letar efter ett seriöst förhållande)

tips dejt
Korney Violin / Unsplash

Att gå på en första dejt med någon är både spännande och nervöst. Tänk om det här är personen du kommer tillbringa resten av ditt liv med? För att få en veta om en dejten kan leda till ett seriöst förhållande finns det fem saker du borde göra vid ert första möte! Mer

 1. Var tydlig med dina intentioner

  Du vet att du är ute efter ett långt förhållande men vet din dejt det? Och är hen ute efter samma sak? Oavsett vad dina intentioner är så låt hen veta det. Om ni är ute efter två olika saker är det bra att ni får veta det direkt, det spar både din och hens tid.
 2. Prata inte om dina ex

  Alla har en historia när det kommer till dejting och förhållanden, och dina ex är en del av dig. Men en första dejt är inte rätt tillfälle att prata om sina ex, det ger inte direkt intrycket att du är över dem och är redo för något nytt – tvärtom. Om dock ämnet dyker upp under er dejt är det alltid bäst att vara ärlig om allt, men låt också personen veta att du har gått vidare från det.
 3. Var dig själv

  Detta kan verka självklart men det kan vara lättare sagt än gjort. Man är nervös och vill bli omtyckt av dejten. Då är det lätt att försöka vara någon annan. Låtsas inte vara någon du inte är, om din dejt faller för den personen är det ju inte dig – utan någon som egentligen inte finns. Fejka inte att du gillar vissa saker hen gillar när du inte gör det bara för att verka mer likeable. Stå för att du inte håller med hen eller tycker om samma saker, det kommer vara bättre i längden.
 4. Ställ personliga frågor

  Okej, inte för personliga såklart. Men visa att du är intresserad (om du är det) av personen genom frågor som låter dig lära känna hen mycket bättre. Detta kan ju faktiskt vara avgörande för om du vill fortsätta dejta personen eller inte.
 5. Var uppmärksam på varningstecken

  Om man väldigt gärna vill ha ett förhållande är det lätt att ignorera tecken som är mindre bra med personen, men gör inte så mot dig själv. Du vill ju ha en partner som är perfekt för dig, inte någon som du nöjer dig med. Verkar hen kontrollerande? Är ni kanske alldeles för olika? Har hen inte samma värderingar som är väldigt viktiga för dig? Då kanske en första dejt räcker gott och väl.
Lycka till i dejting-djungeln! Tack Hellogiggles för artikel-inspo!

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white