in

5 heta orgasmställningar som får dig att komma

fem orgasmtips 1

Skälvande skönt, men långt ifrån självklart för alla. Varför är det så jäkla svårt att komma vid sex? Vi ger dig de bästa tipsen! Mer

(Den här artikeln publicerades första gången 2010 och är skriven av VeckoRevyns dåvarande sexexpert Hannah Arnhög)

Orgasm, orgasm, orgasm. Haussad till hundra och hypad till max och ändå så fruktansvärt svår att få vara med om. Eller? Ja, vi är så olika – vissa kommer jämt, andra kommer aldrig. Men självfallet finns det universaltips som passar alla, även om du alltid måste anpassa dem efter din egen njutning! Lycka till!

Observera att sextipsen nedan endast riktar sig till de som har pentrerande sex med penis i vagina.

1. Spoona

spoon

Beskrivning: Ni ligger båda på sidan, tjejen framför killen. Tjejens ben lätt särade över mannens. Samtidigt som han penetrerar stimulerar han klitoris med ena handen.

Hannah kommenterar: Det här är en mycket angenäm ställning – som är både intim och orgasm­vänlig. Intim för att ni ligger nära och kan viska i varandras öron. Orgasmvänlig för att klitoris stimuleras samtidigt som ni sexar, vilket ofta och för många är ett måste för att komma.

2. Sitt i knät

kna

Beskrivning: Tjejen sitter i killens knä med ryggen mot honom. Du bestämmer rytm, djup, tempo och vinkel – och han använder sina händer till att stimulera klitoris och smeka dina bröst samtidigt.

Hanna kommenterar: Att få två så känsliga och erogena områden som bröst och klitoris stimulerade samtidigt är inte fy skam direkt. Prova också att bara lägga er ner (så att du ligger på rygg på hans mage) – då kommer penisen lättare åt G-punkten.

kondom orgasm tips

Tips! Paket med mix av olika kondomer, både tunnare kondomer och med knottror för en skönare känsla, de här är från Rfsu. Läs mer och köp här.

3. Missionären med gnugg

gnugg

Beskrivning: Du underst, han överst, ansikte mot ansikte. Än så länge inga news. Men se till att era höfter är i sådan höjd med varandra att penisskaftet gnuggar klitoris i stötarna. Kräver alltså att han ligger något högre än annars och att era höfter är tajt, tajt pressade mot varandra. Stötarna ska sedan vara mer upp och ner än in och ut. Viktigt att hitta en rytm som passar er båda!
 

Hannah kommenterar: Med modifikation kan de flesta ställningar resultera i fyrverkerier och den gamla dängan missionären ska alltså inte underskattas! Gör ni den här rätt (kan krävas lite övning) kan friktionen kring klitoris och den extrema närheten få er båda att explodera.

4. Upp och hoppa!

upp

Beskrivning: Killen ligger med övre delen av ryggen på sängen med benen i rät vinkel och fötterna i golvet. Du sätter dig över honom och har fötterna i golvet.   

Hannah kommenterar: Killen får ligga och relaxa och bara njuta – du får bestämma allt från rytm, djup, tempo och vinkel. Så om du verkligen är uppmärksam på din egen njutning, känner efter och försöker hitta ditt gyllene läge, så har du goda förutsättningar att komma i den här ställningen.

5. Bakifrån på mage

bak

Beskrivning: Han tar dig bakifrån när du ligger på mage, helst med en kudde under magen/höften.

Hanna kommenterar: Här kommer killen inte speciellt djupt och får därför lättare att komma åt G-punkten – vilket kan bli hur bra som helst. Men deppa inte ihop om du inte känner det på en gång – försök i stället göra små, små rörelser så att penisen kommer åt i olika vinklar. Prova gärna också att knipa ihop benen för att ”kompensera” för att killen inte kommer så djupt in.

klick glidmedel

Tips! Använd ett bra glidmedel för en skönare känsla, som detta från Rfsu. Läs mer och köp här.

Orgasmträna!

En vältränad bäckenbottenmuskulatur ger grymt bra förutsättningar att få härliga orgasmer. Så hur tränar man upp den? Knip! Det fina är ju att man kan knipa utan att det märks; på jobbet, på bussen, när man tränar.

Enkla övningar som stärker bäckenbotten:

  • Ligg på golvet med fötterna ihop. Lyft rumpan och pressa knäna mot varandra och knip.
  • Ligg ner med fötterna på varsin sida av en pilatesboll, pressa fötterna mot bollen, lyft bollen från golvet med fötterna och spänn insidan av låren och bäckenbotten.
  • Spänn rumpan allt du kan och skjut fram bäckenet så att ryggen blir rundad. Spänn hela bäckenet så länge du orkar, slappna av och upprepa.

Hannah kommenterar: Ett annat sätt att träna upp dig är att onanera, både med fingrar och vibrator/massagestav. Då lär du känna dig själv och lär dig hur just du ska uppnå ditt klimax!

Fem heta vibratorer!

sexleksaker bästa orgasm ställningar

Klassikern ”Kaninen” från B Swish. En extremt tyst vibrator som stimulerar g-punkten på ett naturligt sätt. En riktig tiopoängare! Läs mer och köp här.

Fingervibratorn Ingrid från Belladot. Den har tre stycken nivåer på vibrationer samt är även vattentät, passar för alla heta stunder i duschen. Läs mer och köp här.

”The Fireman Vibrator” från Smile Makers är en tyst klitorisvibrator. Den mjuka nosen känns garanterat oemotståndlig emot klitoris. Toppen är formad som eldsflamma och känns het på blygdläpparna. Läs mer och köp här.

sexleksak orgasm ställningar

Lila klassisk vibrator ”Bcute classic” från B Swish. Förutom härligt sköna vibrationer kan du även använda den för invändig stimulering. Den är dessutom vattentät! Läs mer och köp här.

gpunkts vibrator orgasm tips

Gul g-punktsvibrator från Belladot med vinklad topp som kommer åt på rätt ställen. Läs mer och köp här.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white