in

13 misstag du kan göra i en ny relation – som kan leda till att ni gör slut

istock 577935622

Kravlös förälskelse kan vara bland det härligaste som finns. Men om relationen ska hålla i längden, så ska du till absolut undvika de här vanliga misstagen. Mer

Början av en relation är nästan alltid härlig och enkel. Ingenting kan bli fel och ni kan bara inte få nog av varandra. Men ju längre en relation pågår, desto fler saker är det som måste funka för att det inte ska börja skära sig mellan er. Något som kanske känns helt oviktigt de där första månaderna av rosa fluffig förälskelse kan bli det som i slutändan får hela skeppet att sjunka. Här är 13 saker du bör se upp för om du är ute efter ett långvarigt förhållande.

1. Du sätter ditt eget liv på paus

Alla har vi lätt att bli uppslukade av en ny förälskelse, men låt det inte gå över gränsen. Relationscoachen Tiya Cunningham-Sumter menar att genom att bara fokusera på sin partner varje vaken minut snarare sliter på ett förhållande än bygger upp det.

– Jag har sett det här hända så många gånger hos människor som precis har påbörjat en relation. De åsidosätter sina egna liv och intressen för att alltid vara tillgängliga för sin nya flamma. Det är ett dåligt beslut, säger hon till sajten Bustle.

2. Ni går för fort fram

Det finns ingen exakt riktlinje för hur snabbt eller långsamt en relation ska gå, det beror helt på vad just du och din partner har för relation. Men något som kan vara bra att tänka på är att ju fortare det går, desto mindre tid har ni på er att förbereda för nästa steg i relationen, och risken för att det blir fel är större.

3. Att ignorera varningsflaggor

Tidigt i förhållandet kanske du bara vill att allt ska flyta på och är beredd att bortse från saker som inte funkar eller som du stör dig på. Tyvärr är överdrivet stor acceptans inte ett bra sätt att bygga en hållbar relation. Förr eller senare kommer de där små sakerna du lät vara plötsligt bli en milslång lista över saker du bara inte står ut med. Märker du eller din partner att något inte fungerar, så är det dags att ta itu med det på en gång.

4. Allt handlar om sex

Den här är helt upp till dig. Om du känner att sex är det viktigaste i en relation, så är det inget fel med det i sig. Däremot kan det vara bra om du är medveten om hur det påverkar resten av förhållandet. Kommunikationsexperten Lesli Doares menar att för stort fokus på det fysiska kan förblinda er för saker som kan bli problem senare i relationen.

5. Du känner inte dig själv och vad du vill

Bara för att du är i en relation betyder det inte att du ska tappa bort dig själv och vad du vill med ditt liv. Enligt författaren och livscoachen Jaya Jaya Myra kan det få katastrofala konsekvenser senare i relationen.

– Om du inte vem du är i början av relationen, så kan det senare visa sig att du är någon helt annan med drömmar och mål din partner inte kan stötta dig i. Det bästa är att veta vad som är viktigt för dig innan du försöker hitta den rätta.

6. Ni glömmer att jobba med relationen på djupet

Det är inget fel med att uppskatta ytliga saker som pengar, bra boende och fantastiskt sexliv. Men det är inte det som bygger en hållbar och välmående relation.

– Det spelar ingen roll hur snygg eller rik en person är, eller om hen uppfyller alla krav på din önskelista för hur en partner ska vara. Du måste lära dig att älska och vara dedikerad till personen du är tillsammans med, inte den hen är på pappret, säger Myra.

7. Ta med sig gamla vanor in i den nya relationen

Det är lätt hänt att du tar med gamla vanor in i en ny relation, men det är ett säkert sätt att döma din nya relation till samma öde som dina gamla; nämligen att den förr eller senare tar slut. Försök att ta reda på varför vissa saker inte funkade i den gamla relationen, och försök att inte göra om samma misstag.

– Vi borde lära oss något om oss själva i varje relation, särskilt de som tar slut. Vi borde bli bättre tack vare dem. Att vara uppmärksam på vilka förändringar du behöver göra för att få den nya relationen att funka är det som leder till framgång, säger Cunningham-Sumter.

8. Du vågar inte vara dig själv

– Vi tenderar att försöka dölja våra sämre sidor så länge vi kan, även om vi vet att det är ohållbart, säger livscoachen Leannah Lumauig.

Förr eller senare kommer du inte längre orka hålla uppe en perfekt fasad, vilket kan leda till bråk och att din partner inte litar på dig. Har du någon brist som din partner absolut inte kan leva med så är det oftast bättre att inse att ni kanske inte passar ihop och gå vidare, än att du försöker vara någon annan för att få relationen att funka.

9. Att inte sätta gränser

– När vi inte visar vad vi har för gränser, så kommunicerar vi till vår partner att vi är okej med saker som vi egentligen besväras av. Vi ger falska förhoppningar vilket kan leda till förvirring och misstroende senare i relationen, säger Lumauig.

Självklart kan det vara härligt att vara tillmötesgående och spontan med en ny partner, men vill du att relationen ska hålla länge, se till att ni vet var ni har varandra. Är du en person som inte gillar att vara spontan men gör ett undantag för din partners skull, så kan det vara bra att vara tydlig med att det är just ett undantag.

10. Ursäkta den andres beteende, som inte är okej

Är din partner oförskämd, dålig på att lyssna eller ren ut sagt elak? Om ja, vänta inte med att ta upp det med din partner för att det ”inte är så farligt” eller för att du inte vill vara till besvär. Enligt livscoachen Mitzi Bockman blir många dåliga vanor och beteenden värre med tiden, så det kommer bara bli svårare för dig och din partner att ta tag i dem. I värsta fall blir det så illa att det är lättare att gå skilda vägar.

11. Säga ja när du menar nej

”Comunicazioni!” (kommunikation på italienska), brukade en gammal kollega säga när det var något som inte fungerade i arbetsteamet. Det är så viktigt att du och din partner kommunicerar på ett bra och tydligt sätt med varandra. Säg inte ja om du menar nej, säg inte att du inte är sur om du är det. Sådant leder bara till irritation och bråk.

12. Lögner och halvsanningar

Ibland kan det kännas smidigare eller bättre att ljuga, än att säga som det är. Men gör du det till en vana kommer du snabbt behöva navigera dig i ett komplext nätverk av lögner och sanningar och ständigt hålla reda på vad som sades till vem. Förutom att det kan vara stressande för dig, är risken stor att din partner kommer på att du ljuger och tappar förtroendet för dig.

13. Du förstår inte hur hen visar kärlek

Bara för att din partner inte säger ”Jag älskar dig.” varje dag så betyder inte det att hen inte gör det, älskar dig alltså. Olika människor har olika sätt att uttrycka sin kärlek. För din partner kanske det mest naturliga sättet att visa sin kärlek är att laga god mat till dig, medan du bara förknippar det med en syssla som ska klaras av varje dag.

Känner du att din partner inte ger dig kärlek, fråga hen om hur den visar kärlek. Att känna sig oälskad är uselt virke för en bra relation, men det kan vara så att du helt enkelt inte vet hur du ska tolka din partners beteende.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white