in

11 grymma sätt att skaffa nya vänner på – enligt forskning

skaffa vanner dragare

När man blir äldre kan det vara svårare att skaffa nya vänner. Man träffar inte automatiskt nya personer i en skola eller i fotbollslaget. Så hur gör man för att skaffa vänner i vuxen ålder? Här är elva grymma tips på hur man får nya vänner, enligt forskning! Mer

Hitta delade likheter

gruppaktivitet

– Det lättaste sättet att forma nya vänskaper på är genom ett gemensamt intresse, oavsett om det är att gymma, en bokcirkel eller genom religion, säger terapeuten Nicole Zangara, till Bustle.

Människor tenderar att vara vän med de som har likheter till en själv, inkluderat vad man gillar och ogillar, samma intressen, eller till och med personlighetsdrag, enligt en studie.

Le

leende tjej

– Le och ta ögonkontakt, säger psykoterapeuten Hazel Stewart-Hyslop.

Forskning kom man fram till att ett leende är superviktigt när det kommer till att hitta nya vänskaper, då människor är mer inställsamma till positiva känslor när de skapar nya relationer.

Återuppta kontakten med någon

mobil vänskap

– Istället för att fokusera på att göra en främling till en vän, fokusera på att göra bekantskaper till vänner, säger coachen Amy M. Gardner.

Forskning har kommit fram till att en stark vänskap kan bildas genom att återuppta kontakten med bekanta personer, även om det har gått en lång tid utan någon kontakt.

Be någon om hjälp

hjälp från en vän

Att fråga någon om hjälp eller be om en tjänst kan få någon att gilla dig med. Det kan nämligen indikera på intimitet och förtroende, enligt forskning. Det kan verka som ett tecken på respekt från din sida.

Gå till en återkommande aktivitet

Grupphäng med vänner

Ju oftare du ses av en personer, desto mer troligt är det att du gillar personen (och vice versa såklart).

– Spendera mer tid på ett ställe där du gillar att hänga oavsett. Ju mer du gör det, desto troligare är det att du syns av personer som har något gemensamt med dig, säger Gardner.

Volontärarbeta

hitta volontärvänner

– Att volontärarbeta kan ge en förmån för organisationen likväl dom dig själv, genom att den hjälper dig få kontakt med andra som delar ett gemensamt intresse och en önskan om att förbättra samhället, säger Gardner.

Studier visar att volontärarbete kan vara ett jättebra sätt att hitta nya vänner.

Dela med dig av personlig information

dela med dig till vänner

Sårbarhet är en av faktorerna som spelar in när man ska skapa en intimitet med någon, och självutlämnande är en nyckelingrediens när det kommer till att forma relationer, enligt forskning.

Håll kontakten

pratar i telefon med vän

Forskning har kommit fram till att ömsesidighet, att ringa upp en vän, till exempel, är den starkaste faktorn om en vänskap varar eller inte.

– När en vän försöker nå ut, svara. När en vän behöver dig, var där. Vi är upptagna, och livet, jobb, och allt man behöver göra som vuxen kan hålla oss ifrån att vara en bra vän, säger Gardner.

Skämta

vänner som skrattar

Håll inte tillbaka när det kommer till humor. I en studie kom man fram till att om man skrattar med någon gör det dem mer troliga att dela personlig information om sig själva. Skratt jag hjälpa människor att känna sig mer avslappnade om det de berättar.

Ställ frågor

diskussion mellan vänner

– Gör ett genuint försök att lära känna någon. Det är lätt att se när någon går genom rörelserna av att lyssna, och bara vänta på att det blir deras försök att prata, säger relationsexperten Naomi J Hardy.

Skaffa en hund

en hundvän

Ett husdjur kan göra mer än att bara hålla dig sällskap hemma, det kan hjälpa dig att skaffa vänner. Personer med hundar är mer tillgängliga och möter mer personer generellt sett, enligt flerastudier. Om du inte kan äga en egen hund, fundera över om du kanske kan extraknäcka som hundpassare?


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white