in

Här är vårt bästa recept på Negroni

negroni recept aperol klassisk
Bildkälla: Taylor Simpson / Unsplash

Är du sugen på en klassisk Negroni eller en mindre bitter med Aperol? Eller vill du blanda en Negroni Sbagliato med bubbel? Oavsett vad – här är våra bästa recept! Mer

Så blandar du en klassisk Negroni

För att blanda en Negroni behöver du:

  • Is
  • 2 centiliter gin
  • 2 centiliter Martini Rosso (eller annan söt och röd vermouth)
  • 2 centiliter Campari Bitter
  • En apelsinskiva eller lite apelsinskal

Fyll ett glas med is. Blanda sedan resten av ingredienserna och sila över i glaset. Garnera med apelsinskal eller en apelsinskiva. Varsågod och drick upp!

Vill du ha en sötare Negroni? Använd Aperol istället!

Ett bra knep för dig som vill ha en lite mindre bitter variant av en Negroni är att byta ut Camparin mot Aperol. Plus den kommer smaka mer apelsin (= gott).

Så blandar du en Negroni Sbagliato

En Negroni vad? Sbagliato betyder typ felaktig på italienska, och det sägs att den här drinken togs fram av misstag. Enigt rykten tog en bartender fel flaska när hen skulle blanda en Negroni och råkade tillsätta mousserande vin istället för gin. Sånt som händer! För att blanda en följer du alltså bara grundreceptet och byter ut gin mot mousserande vin. Klart!

negroni sbagliato aperol recept gin bästa vermouth
Bildkälla: Nuff / Unsplash

Vilken gin och vermouth passar bäst till Negroni?

Vilken gin och vermouth som passar till Negroni är såklart en smaksak, men tänk på att det kan spela stor roll vilken gin eller vermouth du använder. Detta då Negroni innehåller få ingredienser, vilket gör att alla små detaljer blir extra viktiga (om du känner stor skillnad på drink och drink vill säga). Gör lite research och kolla vad olika gin och vermouth smakar. En del gin smakar exempelvis mer örtigt, och en del vermouth är mer bittra än andra. Lycka till!