in

Vårt bästa recept på rödbetsjuice

Rödbetsjuice håller dig frisk i
Källa: Unsplash

I rödbetor finns massor av nyttiga ämnen som kroppen behöver. Visste du att rödbetsjuice dessutom är den perfekta bakiskuren? Här är vårt favoritrecept! Mer

Varför är det bra att äta rödbetor?

Rödbetan innehåller flera av de näringsämnen som vi behöver för att må bra! Visste du att rödbetan bland annat innehåller både vitamin A, och C men även magnesium, kalcium och jod? Enligt Newsner ökar även blodflödet av rödbetor.

Rödbetsjuice minskar blodtrycket
Källa: Unsplash

Vilka fördelar finns det med att dricka rödbetsjuice?

Det finns flera fördelar med att dricka rödbetsjuice. Man får starkare hjärta och muskler och magen mår bättre. Det är vanligt att elitidrottare dricker rödbetsjuice innan de ska idrotta, då juicen förbättrar lungkapaciteten. Rödbetan sägs även kunna bota din bakfylla. Tänk på det nästa gång du haft en slirig helg! Du mår alltså bättre, presterar bättre OCH blir mindre bakis av denna dunderjuice.

Recept: Rödbetsjuice

Rödbetor smakar som allra godast i juice-form! För två glas behöver du:I

  • 300 gram rödbetor (helst okokta, då de innehåller flest ämnen då)
  • 3 teskedar riven färsk ingefära

Skala rödbetorna och skär dem i klyftor så att de går ner i en råsaftcentrifug. Mixa till rödbetorna blir juice och blanda sedan ner ingefäran. Drick upp! Om du inte har en råsaftcentrifug går det bra att mixa rödbetorna med hjälp av exempelvis en mixer. Du kan även prova att ha i någon frukt. Jag rekommenderar apelsin, då juicen blir sötare och apelsinen tar bort lite av den ”jordiga smaken”.

Passa på att prova vårt goda rödbetsjuice recept
Källa: Louis Hansel/Unsplash

Recept: rödbetssmoothie med banan och blåbär

Kan rödbetsjuice vara farligt?

För friska personer är det inte farligt att dricka rödbetsjuice. Men eftersom rödbetor innehåller oxalsyra kan det påverka känsliga personer, och öka chansen att få njursten.

Källa: Kurera och Newsner.