in

3 grymma avokado-hacks som du behöver i ditt liv

avokadohacks

Om du älskar avokado så kommer du att älska de här hacksen. De kommer att göra ditt avokado-ätande så mycket bättre, kolla in dem här: Mer

  1. Skär avokadon på andra hållet

    Om du planerar att bara äta en halva avokado (det är sjukt, men ibland orkar man ju liksom inte mer) så ska du inte skära avokadon på längden. Skär istället runt avokadon, ta bort överdelen och ät den. Genom att låta kärnan sitta kvar och omslutas av avokadoköttet så håller sig avokadon fräsch och grön längre!

  2. Skala perfekta halvor med hjälp av ett glas

    Om du har lite bråttom och inte bryr dig så mycket om serveringen av avokadon så räcker en sked alldeles utmärkt för att gröpa ur avokadon. Men om du vill göra det lite finare och få jämna halvor är det ett glas du behöver! Tryck in glaset mellan avokadoköttet och skalet och gröp ur i en enda rörelse – klart!

  3. Gör världens finaste avokadorosor


    Vill du imponera lite extra så är avokadorosen the way to go. Det ser svårt ut, men det är enklare än man tror. Dela avokadon på hälften, plocka bort skalet och skär avokadon i supertunna skivor. Sära sedan på skivorna lätt och rulla ihop dem till en ros, se videon för tydligare instruktion!

 

Läs också:

13 livsnödvändiga vitaminer och hur du får i dig dem utan kosttillskott

Hälsosam mat måste inte alls vara dyr – 10 tips på nyttig OCH billig mat