in

Zara Larsson: ”Mina 5 skönhetsfavoriter är…”

Zara Larssons bästa skönhetstips och beautyfavoriter

Hur viktigt är skönhet för Zara Larsson? Vi pratar manikyr, dålig hy och inner beauty med Sveriges coolaste artist. Dessutom tipsar Zara Larsson om sina 5 bästa skönhetsfavoriter! Mer

I slutet av mars släppte Zara Larsson och skönhetsmärket Clinique en interaktiv musik- och skönhetsvideo där man kan switcha mellan fyra olika musikstilar och fyra passande makeup-looks. Det är Zaras superhit ”Lush life” som är omgjord till fyra olika versioner och i varje musikvideo är hon sminkad på fyra helt olika sätt. När vi träffas i Klocksviten på Berns hotell i Stockholm bär Zara en glittrig svart polotröja, det blonda håret är Hollywoodlockat och sminket är, som vanligt, on fleek.

– Jag hade aldrig hört om någon artist eller något sminkmärke som har gjort en sådan här video förut. Jag tyckte det lät som en rolig och cool grej. Och det blev till och med bättre än jag trodde!

Vilken look är din favorit?
– Den som de kallar vixen för att den är så annorlunda. Jag har aldrig sett mig själv i kort, svart hår med lugg och jag brukar inte ha så mörkt läppstift. Det är det som är så kul med smink! Man kan verkligen förändra sitt utseendet snabbt. Ju mer annorlunda det blir, desto roligare tycker jag.

Vad betyder skönhet för dig?
– När jag hör ordet tänker jag först och främst på utseende. Om jag ska vara helt ärlig så är skönhet ganska viktigt för mig. Jag har nog insett hur viktigt det senaste året eftersom jag har fått så extremt jobbig hy. Vi snackar liksom inte om en liten finne, utan massor! Jag tror inte att folk fattar det. De ser massa ”perfekta” bilder på mig, men mycket är smink, vinklar och ljus. Jag har verkligen inte perfekt hy, jag är inte perfekt någonstans. Det har verkligen varit jättejobbigt, jag kan inte ljuga om det. Jag mådde jättedåligt och ville knappt gå ut bland folk utan smink. Nu har jag gått till läkaren och fått antibiotika, och min hy är redan så mycket bättre.

Varför tror du att skönhet är viktigt för dig?
– Dels är det är ju samhällets normer och att tjejer förväntas vara snygga och se ut på ett speciellt sätt – och jag har såklart påverkats av det. Och kanske bidrar jag också till det när jag inte vill att folk ska se mig utan smink. Jag vet inte varför det är så viktigt egentligen, men det är ju roligt att känna sig fin liksom! Jag tycker ju också att smink är kul, det är ett sätt att experimentera, lite som att måla nästan. Jag kan stå hemma och sminka mig utan att jag ska gå någonstans, bara för att jag tycker det är roligt!

[adSpace]När började du sminka dig?
– När jag gick i sjuan eller åttan. Jag gick i Balettskolan då och vi dansade och tränade hela tiden. Jag började nog sminka mig mest för att äldre personer gjorde det, du vet lite som att man köpa en bh i storlek 65 AA som man egentligen inte alls behövde ha. Jag blev nog intresserad av smink på riktigt för ungefär två år sen när jag började kolla på tutorials på Youtube. När jag började sminka mig var det ju ingen som pratade om countoring och highlight, nu finns det hur mycket kul som helst! Det känns som att smink aldrig har varit så stort som nu!

Zara Larssons bästa skönhetstips och beautyhacks

Du blir sminkad inför plåtningar och videos ganska ofta. Har du lärt dig något hack från makeupartisterna?
– Egentligen inte. Det är ganska svårt att se vad de gör när man sitter där. Jag tycker fortfarande det känns konstigt att bli sminkad av någon annan, det känns alltid som att det blir fult haha. Det mesta jag kan om skönhet har jag lärt mig från Youtube.

Har du någon favorit bland alla beautytubers?

– Nej, jag har ingen favorit. Det är egentligen min syster Hanna som är den största suckern för beautyvideos. Hon är typ makeupartist för att hon har kollat så mycket! Vi brukar hänga på hennes rum, i hennes säng och bara plöja beautyklipp.

Beskriv din signaturlook!
– Mascara, eyeliner, lite ögonbryn och så vill jag att min hy ska se fräsch men absolut inte kakig ut. Jag älskar när det skimrar lite, så gärna highlighter eller glittrig bronzer. Om jag festar eller har ett gig är det typ samma, fast mer – lite tjockare eyeliner, lite mer skimmer! Om jag hänger i studion skiter jag i allt!

Vilken kändis inspireras du av skönhetsmässigt?
– Jag tycker att Rihanna är supercool, och hon passar i allt. Alla frisyrer, alla läppstiftsfärger – ja, allt. Och Zendaya, hon sminkar sig som en gud! Hon är ju sin egen makeupartist, det tycker jag är superhäftigt. Obviously har hon ju en väldigt bra grund, men hon känner sitt ansikte så himla bra. Framför allt gör hon väldigt snygg ögonmakeup.

Vad har du alltid i din necessär?

BB-cream, ögonfransböjare, eyeliner, ögonbrynspenna, ett mattande puder, brunpuder, mascara, läppenna och något slags lypsyl.

[adSpace]Vilka är dina bästa hälsotips?
– Drick mycket vatten, ät mycket avokado och tvätta av sminket ordentligt innan du ska gå och lägga dig. Och glöm inte att tvätta ansiktet på morgonen också, huden jobbar jättemycket under natten så det är viktigt rengöra ansiktet på morgonen också.

Du som har haft problem med din hy, har du några tips till andra som också har det?
– Det är ju många unga som har dålig hy, och det är verkligen en tråkig grej. Men det är inget man ska skämmas över och det finns hjälp, så sök hjälp om du mår dåligt! Det finns ju krämer, antibiotika, hudterapeuter, läkare och apotek. Det är inte lätt att känna sig fin när man har dålig hy, jag kände mig i alla fall inte alls fin. Det här med inner beauty är inte så himla lätt att plocka fram, inte ens för mig! Mina två bästa tips är att ta tag i det och att komma ihåg att det förhoppningsvis kommer gå över, det kan ju ha med åldern att göra. Hang in there!

Zara Larssons bästa skönhetstips och beautyfavoriter

Zara Larssons 5 skönhetsfavoriter:

1. Doft
”Jag har alltid på mig parfym! Nu har jag två parfymer som jag använder vid olika tillfällen. Min vardagsparfym är Chloés ”Chloé”, som är ganska frisk och blommig. Sen har jag en mörkare, lite mer mystisk från Rag doll som jag har om jag till exempel ska gå ut.”


2. Smink

”Cliniques anti-blemish BB-cream, den passar min hud perfekt just nu är verkligen är jättebra.”
Zara Larssons bästa skönhetstips och produktfavoriter

3. Hud
”Jag har hakat på kokosoljetrenden! Men jag använder det bara på kroppen, inte i håret eftersom jag har så tunt och ’fint’ hår. Det blir alldeles för fett då.”

4. Hår
”När jag vill vara fin har jag ofta utsläppt och lite Hollywood-vågigt, men annars har jag det alltid i en bulle mitt på huvudet. Håret ska bara bort från ansiktet och ur vägen.”

5. Behandling
”Manikyr! Mina naglar är alltid fixade och väldigt långa, annars mår jag superdåligt. Innan jag testade manikyr första gången fattade jag inte grejen alls. Jag tyckte det var larvigt och kunde inte förstå varför tjejer var så besatta av att ha fixade naglar. Men sen testade jag själv, och nu är jag fast. Det är min favorittid på hela månaden när jag får gå och fixa naglarna. Jag går alltid till Julia på Södermalms skönhetsbar, hon är bäst! Jag vill bara gå till henne!”

Den här artikeln innehåller köplänkar.