in

Wow, nu har Alicia Vikander landat sin nästa filmroll (det här kommer bli SÅ fett!)

Alicia Vikander klar för "Tomb Raider"

Filmstjärnan Alicia Vikander fortsätter att håva in tunga filmroller. Sent igår kväll blev det klart att Alicia ska spela Lara Croft i den kommande ”Tomb Raider”-filmen. (Utropstecken!!!) Mer

Spekulationerna om vem som ska ta över efter Angelina Jolie, och knipa huvudrollen som karaktären Lara Croft, har varit igång länge. Men igår kom nyheten ut att det blir Oscarsbelönade Alicia Vikander som kommer att spela äventyraren och arkeologen Lara Croft i den nya versionen av ”Tomb Raider”.

Filmerna om Lara Croft baseras på datorspelen ”Tomb Radier” som kom ut 1996. I både den första filmatiseringen från 2001 och den andra från 2004 spelades Lara av Angelina Jolie. Totalt sett har filmerna spelat in 432 miljoner dollar! I den här nya ”Tomb Raider”-filmen kommer vi att få följa Lara Croft som ung på en av sina allra första första arkeologiska expeditioner.

Regissör för filmen bli norske Roar Uthaug, som tidigare har regisserat filmerna ”Kallt byte” och ”Vågen”. Vilka personer som kommer att bli Alicia Vikanders medspelare i filmen är ännu oklart. Det finns heller inget datum satt för filmpremiären, men vi längtar redan!

Här är trailern för ”Tomb Radier” från 2001, där Angelina Jolie hade huvudrollen:

Alicia Vikanders segertåg

2016 har börjat väldigt bra för Alicia Vikander. Hon vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll för sin roll i ”The Danish Girl” och hade en stor roll i filmen ”Ex Machina” som också belönandes på Oscarsgalan. Härnäst kommer Alicia Vikander att synas i filmen ”Jason Bourne” tillsammans med Matt Damon. Bourne-filmen har biopremiär den 29 juli.

Vill du läsa mer om Alicia Vikander? Spana gärna in 11 anledningar till varför vi (och hela världen) älskar Alicia Vikander.