in

Vem är Foki?

Foki klättrade så snabbt på blogglistorna att vi knappt hann blinka. Vem är egentligen Foki, och vad har hon för tankar kring bloggen och kändisskapet?

Mer

Foki

Foki, eller Anchisa som hon heter på riktigt, är tjejen bakom Sveriges nya favoritblogg. Foki startade sin blogg i samband med flytten till Umeå och hade inga tankar på att den skulle blir en av Sveriges största, bara några veckor senare.
– Syftet var att starta bloggen för att min syster skulle kunna följa mitt liv i Umeå, men efter några veckor märkte jag att fler och fler läsare började strömma in, och då bestämde jag mig för att satsa mer seriöst på bloggen.

Har du själv förstått hur stor din blogg är idag?
– Nja…Visst har jag många läsare men det är svårt att veta hur många läsare jag har jämfört med andra stora bloggar. Det enda jag ser är att min statistikkurva bara stiger och stiger och det är jättekul!

Finns det några nackdelar med att ha en stor blogg?
– Jag tycker inte att det finns några direkta nackdelar. Ibland ringer det främmande människor på min mobil bara för att de vill prata med en kändis, och det kan vara ganska jobbigt.

Hur personlig vågar du vara i bloggen?
– Jag försker aldrig vara någon som jag är inte är, jag är alltid mig själv när jag skriver! Däremot så väljer jag bort att skriva om vissa intressen jag har, så som japansk musik, anime och manga, för jag vet att de flesta av mina läsare inte är intresserade av sådant.

Foki

Vilka är ördelarna med att ha en stor blogg?
– Fördelarna är lika stora som när man har en liten blogg. Det är roligt att min blogg är stor, men det är inte det som är huvudsaken för mig. Jag älskar att uttrycka mig med text och bilder, berätta om min vardag och om saker jag tycker är intressanta. Det är det som är den stora fördelen
med att driva en blogg. Fast självklart är det jättekul att ha så många söta läsare som ger komplimanger varje dag. Jag tycker om mina läsare och är glad att jag har dem!

Hur kommer det sig att din blogg blev så stor?
– Jag vet inte riktigt. Det är en fråga som jag själv funderar över varje dag, och jag tror att endast mina läsare vet svaret på den frågan.

Blondinbella länkade till dig, har du fått mer uppmärksamhet i media efter det?
– Det skrevs en artikel om mig i Västerbottenskuriren, som dessutom hamnade på första sidan! Efter det så har det varit ganska tyst på mediafronten. Men eventuellt så har jag någonting på gång snart. Kan ännu inte avslöja vad det är.

Tjänar du pengar på din blogg?
Jag tjänar en liten summa per månad, men det rör sig inte om några stora pengar. Jag ser det som ”en extra månadspeng”. Det sker via mina personliga sponsorer.

Får du några elaka kommentarer, hur hanterar du det?
– Det händer väldigt sällan att jag får det. Men de gånger jag får elaka kommentarer, så rör det sig om väldigt barnsliga saker, som t.ex förolämpningar på mitt utseende, kläder, eller min personlighet. Jag tolkar elaka kommentarer med ett leende. Oprovocerad kritik kommer nästan alltid från avundsjuka och osäkra människor.

Foki

Varför kallas du för Foki?
– Det är mitt smeknamn som jag fick när jag var liten. Till en början så kallades jag bara ”Fok”, som på thailändska betyder tur. Sen utvecklades det till Foki, vilket blir ungefär som ”Turis”. Jag fick detta namn eftersom mina vänner tyckte jag såg ut som en japansk tjej! I Thailand är japanska tjejer väldigt
populära och omtyckta.

Du kommer att flytta till Thailand, vad ska du göra där?
– Ja, jag kommer att flytta till Thailand eller till Japan, eftersom att jag trivs mycket bättre med kulturen, maten, nöjen, utelivet, och livsstilen där borta. Sverige är inget dåligt land att bo i, men det är inte landet jag vill bo och utvecklas i.

Kommer du att fortsätta blogga?
– Absolut!

Du använder mycket inspiration från Japan bland annat. Vad får du för respons uppe i Norrland?
– Bara positiva reaktioner, folk gillar min stil och älskar hur jag klär mig. Jag är ändå inte helt nöjd med min gyaru-stil, för det är väldigt svårt att hitta de ”rätta plaggen” i svenska butiker.

Vilka är dina 3 bästa självfötroendetips?
Man ska alltid tro på sig själv, våga vara sig själv, och aldrig acceptera skitsnack från någon.

MISSA INTE FOKIS BLOGG HÄR!