in

VeckoRevyns nya astrobloggare!

astrobloggen

Är du hooked på astron och horoskop? Grattis! VeckoRevyn lanserar nu astrobloggen Scorpio Rising där du dagligen kan kika in för updates om ditt eget eller andras horoskop. Sofia är vår nya astrobloggare och själv såld på astrologi och stjärntecken. Lär känna Sofia lite bättre här!

Mer

Sofia! Du är vår nya astrobloggare på VeckoRevyn. Hur känns det?

Ärligt talat rätt galet. Men mest extremt roligt. Jag har längtat efter att vältra mig i astro och mina kompisar är inte överdrivet sugna på att prata exakt varje dag om hur Saturnus påverkar oss eller varför Skytten och Fisken faktiskt kan passa ihop.

Vad kommer vi att hitta i din blogg?

Det kommer bli rätt blandat, allt från djupdykningar i kändisar och relationer och de olika tecknens alla drag till vad som händer i universum just nu. Till exempel går Merkurius i retrograd nu i mitten av juli vilket ofta göra att saker och ting trasslar till sig – sånt kommer man ha koll på om man läser Scorpio Rising. Men jag hoppas också på att få många frågor från läsarna.

Hur kom det sig att du blev intresserad av astrologi?

Jag låg på en soffa hemma hos några vänner i Brooklyn och funderade över våra olikheter. Av någon anledning fick jag för mig att undersöka vilka tecken de var. Beskrivningarna stämde in, men jag var inte nöjd utan ville istället veta mer om hur det kunde göra det, och hur det astrologiska systemet fungerar. Jag upptäckte också att det fanns många mönster i mitt eget liv, till exempel är många av mina bästa vänner Vädurar. Det ville jag undersöka mer. I New York är det väldigt vanligt att man frågar om och definierar personer efter deras tecken. En kompis till mig fick till exempel en gång inte ett jobb eftersom chefen inte ville arbeta ihop med Vattumän.

Hur mycket påverkar astrologin din vardag?

Inte så mycket som man kan tro. Jag tänker ofta på vad folk skulle kunna vara för tecken, ibland har jag rätt, ibland har jag fel. Sen bär jag med mig vissa grejer som att jag just nu inte har någon tur i kärlek. Men det styr mig inte mer än att jag ser det som ett empiriskt projekt där jag testar tesen – kan det här stämma? När det stämmer är det superkul. När det inte stämmer rycker jag på axlarna och går vidare.

Är det en fördel att vara intresserad av astro?

Det är absolut en fördel när man är i sociala sammanhang. Även de som låtsas att de inte bryr sig vill veta allt. Min roligaste upptäckt är att det oftast är människor födda i Stenbocken eller Jungfrun som vägrar tro på astrologi, vilket ironiskt nog stämmer otroligt bra med deras tecken.

Har det hänt att du väntat med ett beslut på grund av astro-insikt?

Inte vad jag kan minnas. Men jag har helt klart använt olika människors tecken som förklaringar över varför de är som de är. Och jag kommer på mig själv med att försöka gissa vilket tecken nya personer är hela tiden. Hela tiden.

Vilken är det vanligaste astrofrågan du får?

’Hur är man då?’. En otroligt rolig fråga. Människan vill alltid veta hur hon är, fastän hon rimligtvis borde känna sig själv bäst. Fantastiskt. Den andra är ’vilket tecken är jag?’ från folk jag inte känner. Jag har rätt i 3 fall av 5. Hoppas att jag snart är uppe i 5 av 5.

Det hoppas vi också! Och avslutningsvis, vad är storyn bakom ditt bloggnamn Scorpio Rising?

Förutom att Scorpio Rising är ett populärkulturellt fenomen som jag
kommer berätta mer om, så är jag dessutom Scorpio rising själv. Det
kan låta konstigt eftersom jag är tvilling, men vad det innebär är att
i min födelsekarta, som visar i vilket tecken de olika planeterna stod
när jag föddes, så står Skorpionen som det tecken som var på väg upp
på himlen när jag föddes. Det tecknet brukar man kalla ascendant eller
stigande/rising och det är tecknet som avgör hur man hantera
vardagliga problem och hur man framstår vid första intryck. Att ha
Skorpionen som ascendant, eller rising, betyder att man har en stark
närvaro och vissa menar att individer som har Skorpionen här har fått
den som något slags skydd. För mig blev det en stor upptäckt som
förklarade mycket för mig när jag insåg att jag var Scorpio rising och
jag är så glad att få döpa min blogg till det.

Fem snabba:

Jag är beroende av… Earl Grey.
På grillen lägger jag helst… avokado med cayennepeppar.
Största målet till sommaren är att… skriva klart min första roman. Och bada.
Jag blir förbannad på… ordet ”entreprenör”.
Jag kan inte leva utan… böcker.

Sofias astroblogg hittar du här!