in

Veckorevyn + Blondinbella = sant!

blondinbella

Nu går Veckorevyn och Isabella Löwengrip ihop för att förändra attityderna kring våldtäkt och sexuella övergrepp…

Mer

blondinbella

Minns du Veckorevyns stora namninsamling mot våldtäkt i somras? Nu är den åter aktuell, när VeckoRevyn tillsammans med Isabella Löwengrip, som driver bloggen Blondinbella tar upp frågan på nytt.

Isabella, varför är du så engagerad i våldtäktsdebatten?
– För att det är så otroligt viktigt att det sker en förändring! Jag blev själv utsatt för ett övergrepp i somras. När jag valde att gå ut i pressen och berätta om det, blev jag chockad över det bemötande jag fick. Många trodde att jag ljög för att få uppmärksamhet. Vissa tyckte att jag fick skylla mig själv. Jag önskar att ingen annan skulle behöva gå igenom det jag gjorde, men tyvärr vet jag att det här är vanligt, det märker jag inte minst på alla de mejl jag får från tjejer som också blivit utsatta.

Vad hoppas du att samarbetet ska leda till?

Att vi tillsammans kan förändra den sjuka synen som tyvärr råder just nu. Som tjej så ber man aldrig om att bli våldtagen eller sexuellt kränkt, oavsett vad man har på sig eller om man har druckit. Vi måste få alla att fatta det, både killarna som kränker, tjejerna som själva blivit utsatta och de personer som jobbar med sådana här frågor hos polisen och i rättsväsendet.

Vad ska ni göra, då?
Vi kommer bland annat att träffa justitieministern Beatrice Ask. Det är hon som har den högsta makten över hur det svenska rättssystemet ser ut, och därför vill jag ta upp den här viktiga frågan med henne. Sedan har vi flera andra planer på gång också, men de avslöjar vi längre fram.

Du kan göra skillnad!

nog

Har du inte skrivit på namninsamlingen ännu?
Hjälp oss att förändra – skriv på här!
Kolla in Veckorevyns tidigare reportage om hur våldtäkterna i Sverige ser ut genom att klicka på pdf-filen nedan.

Läs reportaget i Veckorevyn