in

Veckans blogg: Nevnarien

litennev
Veckans blogg: Nevnarien

Elin, 21, från Jönköping röstades fram till Veckans blogg! VeckoRevyn tog chansen att intervjua er favoritbloggare för veckan…

Mer

nav1

Grattis Elin! Du blev framröstad till Veckans blogg, hur känns det?
– Det känns fantastiskt! Det är i såna här lägen man märken vilka trogna läsare man har!

Hur gör du för att inspirera dina läsare med din blogg?
– Jag gör egentligen ingenting medvetet – inte på det sättet att jag tänker att ”nu måste jag skriva på det här sättet” eller ”nu måste jag ta en viss sorts bilder”, utan jag skriver som jag pratar till vem som helst, lägger ut bilder som jag tycker om och ja, jag sprider min personlighet. Är väldigt ”pysslig” av mig, så det är kul att berätta och visa bilder på allt jag hittar på.

Hur kommer det sig att du började blogga?
– Jag hade en kompis som började blogga för många år sedan. Jag läste hans blogg ett bra tag och eftersom jag har skrivit dagbok så länge, så kändes det ganska naturligt att utveckla det hela till en annan nivå, så jag startade min första blogg hösten 2005.

Vad gör din blogg unik?
– Jag skriver inte inlägg för att kasta skit och jag håller inte i några upprörande debatter. Min blogg är mysig och glädjande. En liten energigivande klick i det stora hela.

nav2

Hur vill du utveckla dig själv som bloggare i framtiden?
– Jag är inte helt 100% på den fronten. Min blogg har kommit lite i kläm det första halvåret 2009, eftersom mitt liv varit väldigt speedat yrkesmässigt. Men jag hoppas att jag kommit tillbaka på banan för gott nu och att min blogg kommer att hålla i sig med den goda stämningen som den har nu.

Vart hittar du inspiration/motivation till att blogga?

– Inspiration finns överallt! I det jag gör, det jag ser, det jag hör, det jag känner. Så länge jag inte sitter och hänger framför datorn en hel dag, utan gör någonting, så finns det alltid någonting att hitta. Är det dåligt med motivation en dag så spanar jag in andra bloggar som jag tycker väldigt mycket om, eller kollar igenom mina egna inlägg i arkivet.

Har bloggen förändrat dig som person?

– Oh verkligen, ibland är det nästan skrämmande! Jag har gått från en blyg liten tjej, till en tjej som vågar ta för sig. Jag är fortfarande inte den som är framåt i alla lägen, men jag är långt ifrån instängd som jag var förr. Mina läsare betyder väldigt mycket för mig – de har gett mig kraft och mod att kunna gå igenom vad som helst. Även fast de inte känner mig, så stöttar de mig alltid. De är så fina!

nav3

Vad har du mål med min din blogg?
– Att den ska hjälpa mig att utveckla min kreativitet. Än så länge har utvecklingen gått väldigt snabbt och det ger mig verkligen motivation att fortsätta med det jag gör.

Kan du ge några tips till dem som vill börja blogga?
– Skriv för dig själv, på så sätt håller du bloggen levande. Det är ingen idé att skriva för någon annan, för det lyser igenom så starkt och bloggen blir lätt grå och tråkig – den måste ju innehålla din livsglädje!
Var unik. Att vara ”lat” och köra på ett koncept som någon redan lyckats med är väl inte det man sak göra om man har som mål att lyckas. Då blir det bara en blogg i mängden, och det är väl inte det man vill? Hitta din egen stil och blogga på ditt sätt. Jag bloggade om mina illustrationer, när det knappt fanns några illustrationsbloggar och det var det som gav mig mina läsare.

Slutligen, kan du tipsa oss om dina bästa självförtroendetips?
– Fokusera på allt som är bra i ditt liv, och häng inte upp dig på ytligheter. Att vara nöjd med sig själv behöver inte handla om utseendet. Jag brukar skriva ”pepptalk” i min dagbok och det brukar mest handla om saker jag är bra på, hur jag är som person osv, eftersom det är det som gör mig till mig.

LÄS NAVNARIENS BLOGG HÄR

Ny vecka, nya nomineringar! Tipsa oss om din favoritblogg här!