in

Veckans blogg: Diana

bild 15
Veckans blogg: Diana

Varje vecka uppmärksammas en ny blogg från VeckoRevyns bloggportal. Den här veckan bör du spana in Dianas blogg!

Mer

diana440x240 1

Namn: Diana Sarbast Ålder: 18 om två månader Bor: Lund Gör: Pluggar samhälle på Katedralskolan i Lund. Blogg: blogg.veckorevyn.com/diana

 Hej Diana! Berätta, vad fick dig att börja blogga?
Sedan jag lärde mig att skriva som en liten flicka köpte min mamma dagböcker till mig för att jag skulle skriva om alla mina tankar om livet och min vardag. I början skrev jag mest om mina bästisar, barbies och lekarna på skolgården men ju äldre jag blev desto djupare ämnen skrev jag om. Jag älskar att skriva (i framtiden vill jag jobba som journalist!) men det tog för lång tid att skriva tio sidor för hand i min dagbok och det är ju smidigare att skriva på tangentbordet. Så vad fick mig att börja blogga? Jo, kramp i handen och det faktum att jag inte vill glömma bort.
 
Du skriver om allt möjligt, t ex mode, musik och skolan, men även en hel del djupare inlägg. Finns det något du aldrig skulle skriva om?
Jag kommer aldrig att skriva taskiga och nedlåtande saker om andra människor, även om jag har sårats. Jag behandlar andra som jag själv vill bli behandlad då respekt är det jag värderar allra högst. Jag kommer heller aldrig att skriva saker i bloggen bara för att provocera och få fler läsare, jag sänker mig helt enkelt inte till den nivån.
 
Vad ska en bra blogg innehålla, tycker du?
En bra blogg enligt mig är varierande och tilltalar många. En bra blogg måste självklart vara intressant att läsa och att bloggaren bjuder på sig själv och skriver så att läsaren känner igen sig är ett stort plus!
 
Är språket i en blogg viktigt (alltså rättstavning, grammatik etc)?
Jag tycker att språket i en blogg är viktigt för att kunna sätta rätt ord på mina känslor. Att stava rätt hela tiden tycker jag är viktigt då det lätt är något man kan störa sig på som läsare.
 
Och här kommer den sedvanliga Pest eller Kolerafrågan:
Om du för att få MVG i slutbetyg i svenska var tvungen att välja mellan att sitta i bara underkläderna längst fram i aulan och skriva ett svenskaprov och att skriva en erotisk novell och läsa upp för hela skolan – vilket skulle du välja?
Haha, jag hatar Pest eller Kolerafrågor, det är ju så svårt! Måste jag välja? Hade min lärare i svenska sagt detta till mig hade jag ringt polisen… Okej, jag hade valt att skriva ett prov i bara underkläder. Men då hade jag unnat mig fina underkläder från ”Victoria’s Secret” och gått rakryggad från aulan när jag var klar fast de andra eleverna antagligen skulle kolla snett på mig och undrat om jag slagit i huvudet…

SPANA IN DIANAS BLOGG DIREKT!