in

Veckans blogg: Clara

claradrag
Veckans blogg: Clara

Ni röstade fram Clara, till Veckans blogg! Läs mer om er favoritbloggerska för veckan här…

Mer

clara1

Du fick flest röster och blev veckans blogg, hur känns det?
Det känns jättekul. Det var lantisen vs stureplansbrudarna, så det var lite otippat faktiskt.

Hur gör du för att inspirera dina läsare med din blogg?
Jag lägger mycket tid på att ta fina bilder till bloggen. Sedan lever jag ett liv som uppenbarligen inspirerar mina läsare. Kanske för att det är så pass annorlunda mot hur de flesta andra unga tjejer lever idag.

Hur kommer det sig att du började blogga?
Jag har alltid skrivit dagbok så det blev en naturlig förlängning att blogga. Dessutom spenderade jag timmar varje dag med att prova kläder framför spegeln. Då var ju steget inte långt till att fota och lägga ut sina outfits på nätet – och det var ju ännu roligare!
 

clara2

Hur vill du utveckla dig själv som bloggare i framtiden?
– Jag vill bli en bättre fotograf och skribent. Jag älskar välskrivna bloggar med vackra bilder. Så jag försöker väl bara renodla och förfina min stil.

Vart hittar du inspiration/motivation till att blogga?
– Överallt. När jag blir förbannad, eller glad. När jag får syn på en vacker tapetstump eller ett par klackskor på loppis. Jag har ju en himla massa åsikter om allt så för mig finns det alltid något att skriva om. Inspiration råder det ingen brist på.

Har bloggen förändrat dig som person något, hur?
– Den har förändrat hela mitt liv. Tack vare min blogg har jag fått chansen att arbeta som journalist, den har gett mig ekonomiska möjligheter att köpa en gård på landet. Men viktigast av allt är att jag fått möjligheten att påverka människor. Det låter som ett Fröken Sverigesvar – men det är sant!

Vad har du mål med min din blogg?

– Att inspirera och förgyllla andras vardag. Men också att provocera och få folk att tänka nya tankar. Jag vill beröra på ett eller annat sätt.

clara3

Kan du ge några tips till dem som vill börja blogga?
Vill du blir en riktigt framgångsrik bloggare bör du vara en smal blonderad tonåring som kastar mycket skit på andra. Men om du nöjer dig med att ha en lagom läst blogg och fina bloggläsare så duger det bra att skriva ofta, lägga upp många bilder och kommentera andras bloggar flitigt. Det är inte svårare än så. Ingen hjärnkirurgi direkt.

Vad gör din blogg unik?

Jag blandar högt och lågt. Jag skriver om sorgen efter min döda mamma i ett inlägg. Och i nästa visar jag bilder på  hallonbakelser och blommiga klänningar. Det är både yta och djup. Och fast jag kan framstå som rätt ljuv så kan jag verkligen ryta ifrån. När jag tänker efter så är nog ”Clara ryter ifrån” min mest kommenterade bloggkategori

Kan du ge dina bästa självförtroendetips?
Var snäll mot dig själv. Det är lätt att man fastnar i neggiga tankar. Att man är för tjock, för dum, för ful eller vad det nu kan handla om. Man ska dunka sig själv i ryggen istället. Det är egentligen hemskt klyshigt. Men klyschor blir ju till av en anledning. Människor som är bussiga med sig själva är ofta snälla med andra. Så det sprider ringar på vattnet.

Föresten, du har väl inte missat att du kan nominera din favoritblogg här på VeckoRevyn?