in

Veckans blogg: Amanda

bild 9
Veckans blogg: Amanda

Ni röstade fram Amanda, till Veckans blogg! Läs mer om er favoritbloggerska för veckan här…

Mer

amandadrag

Du fick flest röster och blev veckans blogg, hur känns det?
– Fantastiskt! Jag har haft en helvetes lång svacka vad gäller bloggen. Nu när hösten närmade sig gav jag mig fan på att inte låta det rinna ut i sanden, så jag bytte domän och layout, taggade till ordentligt och började tycka bloggandet var superkul igen. Det är otroligt kul att se hur många som faktiskt valt att hänga kvar och fortsätta läsa trots att jag varit en värdelös bloggare. Jag är glad att vara back on track!

Hur gör du för att inspirera dina läsare med din blogg?
– Jag försöker dela med mig av mig själv så mycket som möjligt. Jag antar att mina läsare läser min blogg just för att dom gillar det jag gör, hur jag klär mig osv. Så då är det väl också det dom inspireras av mest.

Hur kommer det sig att du började blogga?
– Det började som en helt vanlig dagbok, fast på nätet. Jag skrev mest om min vardag, tankar och reflektioner. Ibland publicerade jag bilder på mina kläder. Det var nog där modebloggen växte fram.

amandaartikel2

Vart hittar du inspiration/motivation till att blogga?
– Det mesta kommer ganska spontant. Ibland när inspirationen och motivationen är lite dålig brukar jag ta någon timma, klicka mig runt lite på nätet och försöka hitta någonting som jag vill dela med mig av. Det kan vara ett plagg, en bild eller någonting annat som faller mig i smaken.

Har bloggen förändrat dig som person något, hur?
– Den har definitivt gjort mig starkare som person och lite mer världsvan har jag nog också blivit på köpet, men den har inte ändrat min personlighet och det är jag glad för.

Vad har du mål med min din blogg?
– Jag vet inte riktigt. Självklart vill jag nå ut till fler människor än jag gör idag, men annars är jag ganska nöjd med tillvaron.

amandaartikel1

Kan du ge några tips till dem som vill börja blogga…
– Var dig själv, hitta något som du är bra på. Är du unik är det fler som fastnar för dig. Jag tror det krävs extremt mycket uppdatering i början, men tänk på att ha genomtänkta inlägg. När man redan har en stor blogg kan man i stort sett skriva om vad som helst eftersom läsarna är intresserade av dig oavsett vad, men som ny finns kanske inte det intresset och därför måste du se till att göra allt så intressant som möjligt.

Vad gör din blogg unik?
– Det är svårt att svara på. Jag läser nästan inga andra bloggar, och det kan nog vara positivt på det sättet att man inte har någon koll på vad som är en hype i bloggvärlden just nu, eller vem som bråkar med vem. Jag försöker att inte vara en del av det där, även om jag kanske är det. Jag kör på oberoende av andra och är mig själv, som sagt. Ibland klär jag mig skitkonstigt och ibland blir saker bara helt fel. Men jag tror det är det som gör det lite unikt. Jag är nog lite otippad helt enkelt.

amandaartikel3

Kan du ge dina bästa självförtroendetips?
– I ärlighetens namn hade jag bättre självförtroende för något år sedan. Då gick allt så jävla bra, så det fanns liksom ingenting att må dåligt för. Sedan gick det lite utför, och det var helt och hållet mitt eget fel. Jag hade en otrolig möjlighet att göra precis det jag ville, men jag prioriterade fel saker så som utgångar och nattklubbsliv. Ung och ny i en stor stad, ni vet hur det är. I don’t blame me, men jag ångrar mig ändå lite i efterhand. Man hamnar i en ond cirkel som är svår att ta sig ur om ingen annan lyckas dra dig ur den. I början av sommaren fann jag min nya kärlek som fick mig att må otroligt mycket bättre. Jag kom på fötter igen och började ta tag i allt som jag tidigare bara struntat i. Eller rättare sagt blundat för. Det är helt jävla förbannat svårt när det känns som att allt går emot en, du vill bara spotta på din spegelbild och spy på dom i din närhet som försöker peppa dig. Jag har sådana dagar hela tiden, men åtminstone vet jag att det finns folk som tycker om mig, älskar mig och faktiskt tycker att jag är okej på alla sätt och vis. Mitt bästa tips är att lyssna på människorna i din omgivning. Har du en dålig dag, gör någonting åt det! Fixa till dig, ta på dig någonting du känner dig snygg i, gå och träna, ät nyttigt och försök tänka positivt. Bara tanken av att du faktiskt gjort någonting för att förbättra situationen kommer få dig på mycket bättre humör. Och glöm aldrig – ingen är perfekt, men du är fantastisk precis som du är!