in

Varning!

varningny
Varning: sexbedragare utger sig för att vara VeckoRevyn!

Sexbedragare utger sig för att vara VeckoRevyn! Såhär gör du om du blivit kontaktad…

Mer

Vi på VeckoRevyn gjorde en undersökning om unga kvinnors sexualvanor nyligen. Den skickades ut under vecka 5-6 2009 via vår analysavdelning, till ca tusen tjejer som har anmält sig till vår RAM-panel. Har du blivit kontaktad för att svara på sexfrågor under någon annan tidsperiod, och av någon annan avsändare (exempelvis från ett Hotmail- eller Gmail-konto eller via Msn), är det INTE VeckoRevyn som är avsändare, även om personen ifråga utger sig för att vara en representant för VeckoRevyn.
– Vi ser mycket allvarligt på det här, och vår säkerhetsavdelning är inkopplad i ärendet. Jag vill uppmana alla som misstänker sig ha blivit kontaktade av denna bedragare att höra av sig till oss snarast, säger VeckoRevyns chefredaktör Louise Bratt.

lolloliten

Chefredaktör Louise Bratt

Vad kan man göra om man blir kontaktad av någon som man misstänker är en bedragare?
– För det första, svara inte på deras mejl. Meddela någon av oss på VeckoRevyns redaktion att ni blivit kontaktade, vår säkerhetsavdelning utreder sedan ärendet och gör eventuellt även en polisanmälan. Vi uppmanar också läsarna att själva polisanmäla denna typ av händelser, men det är så klart frivilligt.

Hur vet man att det är en bedragare man blivit kontaktad av?
– Vi har sett exempel på att en bedragare upprättar ett hotmail-konto i exempelvis vår sex- och relationsexpert Hannah Arnhögs namn. Vi kontaktar aldrig våra läsare genom andra adresser än VeckoRevyn-konton eller via vår Ram-panel, och då är det tydligt att VeckoRevyn är avsändaren. Är man osäker på om ett mejl eller meddelande verkligen är från oss, hör av dig till redaktionen och dubbelkolla!

Vart kan jag vända mig om jag blivit kontaktad av en bedragare?

– Ring eller mejla till oss på Veckorevyn, 08-736 52 00 eller [email protected]. Vi uppmanar alla att även kontakta polisen om man tror sig ha blivit kontaktad av en bedragare.