in

Utsåg tjej till ”Årets fuckgirl” på balen – nu döms 19-åring för grovt förtal

fortal arets fuckgirl

När Emma (som egentligen heter något annat) gick på sin skolbal i maj tidigare i år, fick hon ta emot ”priset” som ”Årets Fuckgirl” inför 400 personer. Motiveringen löd: ”Du kan varken räkna på fingrar eller tår hur många saker som glidit in mellan dina lår.” Emma tvingades upp på scen och fick ta på […] Mer

När Emma (som egentligen heter något annat) gick på sin skolbal i maj tidigare i år, fick hon ta emot ”priset” som ”Årets Fuckgirl” inför 400 personer. Motiveringen löd:

”Du kan varken räkna på fingrar eller tår hur många saker som glidit in mellan dina lår.”

Emma tvingades upp på scen och fick ta på sig ett band som det stod ”Årets Fuckgirl” på. Hon mådde efter händelsen så dåligt att hon fick bli hämtad av sin familj.

– De hade sparat den värsta till sist. Alla reagerade på det, vissa tyckte det var jättekul. Jag var chockad först, jag förstod inte att jag skulle gå fram och ta emot den inför så många människor, har Emma tidigare berättat för Aftonbladet.

Rektorn på Emmas skola anmälde den 19-åriga man som läste upp motiveringen under balen, och i oktober i år åtalades han för grovt förtal. Nu har 19-åringen dömts för brottet i tingsrätten, och ska betala dagsböter och ett skadestånd på 10 000 kronor till Emma.

Inte kränkande – eftersom ”Årets fuckboy” också delades ut

Enligt Aftonbladet ska mannen under rättegången har sagt att det inte är kränkande att utses till ”fuckgirl”, eftersom även pris för ”Årets fuckboy” delades ut. Eleven som fick den sistnämnda utnämningen såg det hela som en merit, och ville inte anmäla händelsen, enligt Aftonbladet.

Den dömda mannen nekar till brott.

Prenumerera på VeckoRevyn och få 5 nummer + ett lyxig kit från Pure Mineral för bara 199 kr. 

Nytt nummer VeckoRevyn