in

Under luppen: Emma Watson

litenemma
Under luppen: Emma Watson

Hon är den brittiska tjejen som blev Hermione Granger med hela världen över en natt. Nu vill hon studera och spås bli vår nästa modeikon. VeckoRevyn har granskat Emma Watson!

Mer

dragarewatson
watsonfakta

Emma Charlotte Duerre Watson kom till England som femåring efter att ha levt de första åren av livet med familjen i Paris.

Hon intresserade sig tidigt för poesi, som fungerade som en slags nyckel till skådespelarvärlden då intresset fick henne att börja i den estetiskt inriktade skolan Dragon School.

Precis som de flesta ungdomarna läste och älskade Emma Harry Potter-böckerna. När ett castingteam två år senare besökte skolan för att hitta barnskådespelarna till filmen ville hon självklart ta chansen att få spela sin favoritkaraktär – Hermione Granger.  Sex filmer senare är hon Hermione Granger med hela världen.
 

watsonbild

Emma är mest känd för sin roll som Hermione Granger i Harry Potter-filmerna.

Efter att ha levt i rampljuset i nio år har den 19-åringa filmstjärnan bestämt sig för att leva ut sitt poesiintresse genom att läsa litteratur på Browns University. Även om studierna kommer vara det Emma fokuserar helhjärtat på till hösten har hon inga planer på att lägga ner skådespelandet.

– Jag kommer definitivt fortsätta skådespela. Jag ser fram emot att få vara en normal tonåring och få lite normala erfarenheter ett tag. Bara lite normalitet ett litet tag vore skönt, berättar  Emma för People.com.

Stjärnan har på senare tid uppmärksammats för sin stilkänsla när det kommer till att klä sig. Till skillnad från många celebriteter idag har Emma valt att styla sig helt själv, och det är sen stjärnans stylist blev sparkad som hon har fått chansen att visa upp sin sida som fashionista.

Nu spås hon bli vår nästa stilförebild, och hennes söta nuna har redan prytt kända magasins omslag. Till hösten visar hon upp sig i Burberrys kampanj.

Med en strålande skådespelarkarriär, fötterna på jorden och en bekräftad stilkänsla kommer Emma Watson med stor säkerhet fungera som en stilförebild för många framöver.

Håller du med? Ta en titt genom Emma Watsons stilresa och gör din röst hörd!