in

Tyra Sjöstedt: ”Jag har tänkt sjuka tankar”

tyra sjostedt 700

Bokaktuella Tyra Sjöstedt avslöjar allt om ensamlivet på landet, de galna tankarna och varför nya kärleken gör henne livrädd i senaste numret av VeckoRevyn. Läs ett utdrag av intervjun här på Veckorevyn.com!

Mer

Nyligen släpptes boken ”Från blogg till business”. Där berättar Tyra om allt från hur det var att som 18-åring tävla i Miss World till hur det känns att bli hjärtekrossad och springa rätt in i kaklet.
– Det kändes viktigt att få berätta den riktiga storyn, vad jag har varit med om och hur jag har fått kämpa. Men också att ge tips till andra unga bloggare och entreprenörer, förklarar Tyra.

Blir det inte ensamt att bara vara härute på hästgården?
– Skojar du, jag har ju mina 60 000 läsare varje dag, haha.

Hur länge ska du fortsätta med Tyras.se?
– Just nu får jag panik när jag tänker på vad jag skulle göra utan bloggen. Det är ju en livsstil och man har läsarna och kommentarerna, det skulle vara som att göra slut med en bästis. Men vem vet, det kanske får bli en mammablogg sen istället…

Du har valt att vara väldigt öppen mot dina läsare, det krävs ganska mycket mod att blotta sig som du gör…
– Ja, det kanske det gör… Men jag har alltid varit väldigt orädd för att berätta hur jag mår, jag tycker inte det är nåt konstigt med det och det finns många som känner igen sig. Jag tror att min blogg kan vara ett bra komplement till exempelvis Blondinbellas blogg. Hon är verkligen en powergirl, jag tror att vissa kan bli stressade och känna prestationsångest av det. Jag är också entreprenör men visar en annan sida också.

Det var tillsammans med Blondinbella som Tyra spelade in webbtv-programmet Bella & Tyra show, och som mest hade showen 700 000 tittare. Tyra var då bloggare på VeckoRevyn och inte så känd för massorna och inte heller en fullt så slipad affärskvinna. Det var en tuff tid som innebar mycket slit, skitkontrakt och påhopp från andra bloggare som ansåg att Tyra åkte räckmacka på Bellas framgång.

Väl ute på andra sidan kan Tyra se att det stack i ögonen på folk att hon kom från ingenstans och snabbt gjorde sig ett namn. Precis som det sticker i ögonen på vissa hästmänniskor att Tyra är duktig på att rida. På hästbloggen Darios.se får hon många elaka kommentarer av folk som tror sig veta allt från att Tyra skadar sina hästar till att det är fjantigt med rosa ridkavajer.
– De tycker kanske att jag redan har allt och så stör de sig på att jag dessutom kan rida OCH har råd att köpa tre jättefina hästar… Det är så extremt mycket prestige i hästvärlden, det är helt sjukt.

Men du, det här att köpa tre hästar för 800 000 spänn? Är du miljonär eller?
– Haha, verkligen inte. Jag fick panta burkar häromdan för att ha råd med hyran typ. Jag tänker inte så, jag kanske är miljonär om man ser till det totala värdet av min verksamhet men jag får ändå pussla varje månad för att få ihop det. Det är mycket minussiffror och ständiga problem med likvideter. Men jag har blivit lite mer ekonomisk, när vi precis startade företaget var det mycket pengar som gick åt till att fira med 9 000 kronors champagne för att vi var ”värda det”. Nu investerar jag pengarna i stället.

Vad är ditt nästa mål nu?
– Mitt mål just nu är nog att inte ha något att göra och det är nog mitt svåraste projekt nånsin.

Resten av intervjun hittar du i senaste numret av VeckoRevyn. Som en härlig julpresent får du även två fina lack på köpet!

 

tyra omslag lack

Psst! Här hittar du en guide till hur du fixar hetaste nageltrenden just nu med VeckoRevyn lack!