in

Slutstalkat på Instagram – nu kan du inte längre se andras aktivitet

Instagram tar bort följer-fliken
Bildkälla: Luke van Zyl / Unsplash

För er som också stalkar era ex på Instagram eller kollar vilka bilder er nya crush gillar – det är dags att hitta nya sätt. Nu tar Instagram bort följer-fliken och därmed funktionen som gör att vi kan se andra kontons aktivitet. Mer

I följer-fliken har vi kunnat se vilka bilder andra användare gillar, kommenterar och vilka konton de vi följer börjat följa på Instagram. Men nu är det alltså slutstalkat, istället kommer du bara kunna se din egen aktivitet framöver.

Är du en av dem som nu tänker: ”Va, kan jag se andras aktivitet?”. Då är du inte ensam. Enligt Instagrams produktchef Vishal Shah är det en av anledningarna till att fliken nu tas bort.

– Användare har inte vetat att deras aktivitet syns. Så dels används inte fliken så som den var tänkt att användas, och dels blir användare förvånade när de får reda på att deras aktivitet visas för andra, säger Vishal Shah till Buzzfeed News.

Tanken med fliken, som funnits sedan 2011, var från början att inspirera användare till att följa nya konton och hitta nytt innehåll. Något som Instagram menar att de flesta nu gör genom ”utforska”-fliken istället.

foljer