in

Nu lanseras Facebooks nya dejtingapp (där du kan upptäcka dina hemliga beundrare!)

dragar facebook dating
Bildkälla: Facebook

Tinder, Happn, Happy pancake…hur många dejtingappar finns det egentligen? Inte tillräckligt många i alla fall! Nu kommer Facebook Dating till Sverige. Mer

Har du en hemlig crush på någon av dina facebookvänner? Då kanske det finns chans till romans 2020! Nu lanseras nämligen Facebook Dating i Sverige, en dejtingtjänst där du kan matchas med dina vänners vänner eller (bäst av allt) upptäcka dina hemliga beundrare.

Hur fungerar Facebook Dating?

Antagligen vet Facebook mer om oss än vad vi vill tro. Allt från vilka event vi gick på förra året (minns ni?!) till vilka grupper vi gick med i igår, och med Facebook Dating kommer du matchas ihop med personer som gillar ungefär samma saker som du. Du kan alltså inte göra egna sökningar i appen utan kommer få upp folk med liknande intressen och som befinner sig i närheten av dig.

facebook dating

Precis som på andra dejtingappar fungerar tjänsten som så att du gillar en person som måste gilla dig tillbaka för att ni ska kunna chatta med varandra. På Facebook Dating gillar du en person genom att trycka på ett litet hjärta på hens profil. Du kommer enbart kunna matchas ihop med personer som också använder Facebook Dating och du kommer aldrig matchas ihop med dina vänner. Men du kan välja om du vill att dina vänners vänner ska synas i appen, eller om du hellre vill söka kärleken helt utanför din egen krets. Tjänsten är kostnadsfri och du behöver vara 18 år eller äldre för att få använda den.

Det kommer även finnas en säkerhetsfunktion i appen, där du kan dela din platsinformation med dina vänner på messenger. På så sätt kan de se var och när du ska träffa din dejt, skriver The Verge.

Hur hittar du dina hemliga beundrare på Facebook Dating?

Har du en hemlig crush på någon av dina Facebook- eller Instagramvänner? Nu kanske du slipper ta mod till dig och berätta det för personen! Istället kan du markera personen som en ”hemlig förälskelse”, något som bara kommer avslöjas om personen i fråga gör samma sak med dig. Du kan lägga till max nio personer på din ”hemlig förälskelse”-lista, så här gäller det verkligen att vara selektiv!

När kan du börja använda Facebook Dating?

Svaret är från och med… NU! Facebook Dating är nu tillgängligt för IOS och Android, men du kan behöva uppdatera din Facebook-app för att funktionen ska synas. Efter att du gjort det ska Facebook Dating finnas i inställningsmenyn inne i appen. Registrera din profil och lycka till!