in

5 frågor och svar om Threads

threads

Twitterutmanaren Threads har kommit till Sverige – och vi reder ut exakt alla dina frågetecken om den nya plattformen. Mer

Vet du vad Twitter är? Då vet du typ vad Threads är! Den nya plattformen går nämligen ut på exakt samma sak: massa korta textinlägg, där man kan kommentera på varandras inlägg och därmed skapa små (eller väldigt långa!) trådar. Men räcker det inte med en plattform med det här upplägget? Tydligen inte! Sedan Elon Musk köpte Twitter, och döpte om sajten till X, har några… intressanta saker hänt. Tesla-grundaren har förbjudit ord som ”cisgender” och propalestinska slagord, stängt av journalister och tillåtit konspirationsteoretikern Alex Jones återvända till plattformen, skriver DN. Flera användare har valt att lämna och i det här tomrummet har Meta, som äger både Facebook och Instagram, sett sin chans. Sugen på att skapa ett konto på nya plattformen? Här är all info du behöver!

Hur fungerar Threads?

Precis som på Twitter kan inläggen bestå av text, filmer och bilder. Inläggen får bestå av max 500 tecken och videor får vara 5 minuter långa. Du kan redigera inläggen i efterhand, men bara upp till 3 minuter efter att de publicerats.

Behöver man Instagram för att skaffa Threads?

Svar ja! Du skaffar ett konto via din Instagram. Du kommer sedan få förfrågan om du vill följa samma personer på Threads som du följer på Instagram. Apparna är liksom ihopkopplade.

Threads på Instagram i Sverige
Bildkälla: Threads

När kom Threads till Sverige?

Threads har funnits ett tag, men lanserades i Sverige den 14 december.

Var hittar jag Threads app?

Du hittar Threads här. Och appen finns såklart i App store och Google Play!

Behöver jag ett konto för att läsa trådarna i appen?

Du kan läsa inlägg skrivna av offentliga konton. Men du kan inte läsa inlägg och kommentarer skrivna av de som har privata konton.