in

Systrarna Molly och Moa Pettersson Hammar: ”90 procent av tiden pratar vi om killar”

mollypetterssonhammar e1455289169262
Hannah Hedin

Molly Pettersson Hammar, 20, deltar i helgens melodifestival i Malmö med låten ”Hunger”. I en intervju med VeckoRevyn pratar hon och systern Moa om mello, systerskap och killar. Mer

Sångsystrarna Molly och Moa har vuxit upp i ett musikaliskt hem med en pappa som är jazzgitarrist och en mamma som är jazzsångerska. Kanske är det inte så konstigt att båda systrarna har valt att satsa på musiken.
Moa: Våra föräldrar inspirerade oss väldigt mycket. Alltid när vi åkte bil som barn sjöng och jammade hela familjen i bilen.
Molly: För mig har det alltid varit självklart att jag ska bli artist. Moa och jag sjöng mycket tillsammans som barn. Vi försökte ju till och med komma med i Lilla Melodifestivalen, kommer du ihåg det Moa? Haha, det var Moa som skrev låten ”Drömmar ska vi ha, vänner ska vi va” – typ så gick den!

Vem var största sångfågeln när ni var små?
Moa: Det var Molly! Hon hördes jämt! Jag har inte alltid velat bli artist heller, ett tag ville jag bli konditor…
Molly: Ett tag ville du ju till och med bli en tårta, ”så att du kunde äta upp dig själv”, haha!

[adSpace placement=”auto”]

Bråkar ni med varandra?
Moa: Inte nu, men vi bråkade jättemycket när vi var barn. Molly slog mig och allt!
Molly: Men du var ju så sjukt provocerande ibland!
Moa: Hehe ja, jag var en ganska jobbig lillasyster. Nu kan vi nästan inte vara osams med varandra.

Ni har båda varit med i Idol och Molly har och ska tävla i Melodifestivalen. Hur är det att se sin syster tävla?
Molly: Att se Moa i Idol var asjobbigt, för jag tyckte aldrig att du skulle göra Idol. Du har redan en tydlig bild av vilken slags musik du vill göra och då är kanske inte Idol den bästa platsen.
Moa: Jag visste innerst inne att det inte var min grej. Sedan åkte jag ju ut ganska tidigt också. När Molly var med i Idol var jag asnervös. Under Melodifestivalen var jag inte ett dugg nervös. Jag hade hört ”I’ll be fine” så många gånger att jag ställde mig upp under framträdandet i Göteborg och sjöng med, men då kom det en vakt som bad mig sätta mig ner.

Hur stöttar ni varandra i musikbranschen?
Molly: Det finns ingen jag litar på så mycket som Moa när det gäller min musik eller min image. Jag brukar spela upp skisser eller saker jag har skrivit för Moa och lyssna på hennes synpunkter.
Moa: Jag går ju fortfarande i gymnasiet och har inte riktigt blommat färdigt i min musik än, men Molly tar med mig på alla branschfester och försöker nästla in mig överallt!

[adSpace placement=”auto”]

Stöttar ni varandra på andra sätt?
Moa: Ja, i allt! Just nu stöttar Molly mig i matte, som jag tycker är rätt svårt.
Molly: Vi stöttar och pratar med varandra om allt. 90 procent av tiden pratar vi om killar. Och Tinder, haha!
Moa: Vi är båda ganska fega när det gäller kärlek. Det är långt mellan en match och en dejt. Vi försöker peppa varandra att komma ur vår comfort zone.

Har ni swipeat höger på samma kille någon gång?
Molly: Alltså det har hänt så många gånger! En gång när vi hade matchat med samma kille skrev han samma sak till oss samtidigt. Då unmatchade vi direkt!

Nu bor ju båda hemma men kan ni tänka er att skaffa en gemensam lägenhet sen?
Moa: Molly sjunger exakt hela tiden. Jag får panik av det. Och Molly får panik om hon inte får sjunga. Så nej, det är ingen bra idé.
Molly: Det är hemskt! Ingen vill bo med mig. Jag har frågat alla mina vänner, och ingen vill, haha! Jag skulle kunna tänka mig att bo med dig Moa, men du vill ju inte det!
Moa: Jag är nog bättre på att vara själv än vad du är. Men oavsett om vi bor ihop eller inte kommer vi ju alltid att umgås ofta.
Molly: Vi kommer alltid vara bästisar.

Mollypetterssonhammar
Molly, 20 och Moa, 17 har båda siktet inställt på musiken. I helgen tävlar Molly i melodifestivalen. Fotograf: Hannah Hedin

Pssst! Molly snapar från VeckorRevyns Snapchat under hela lördagen! Missa inte det!