in

Systrarna Laukkanens guide till Bora Bora: ”Det var helt magiskt”

guide bora bora
Privat

Vendela och Vanessa Laukkanen har lovat sig själva att åka tillbaka till Bora Bora, som de beskriver som ett paradis. Spana in deras drömmiga guide! Mer

Systrarna Vendela och Vanessa Laukkanen, som bloggar  på madebyw.se, var på Bora Bora förra vintern och beskriver det som ett paradis.

– Det känns som ett ställe som nästan inte kan existera på samma planet som Sverige. Bora Bora var så otroligt vackert, den verkliga definitionen av ett paradis.

madebywborabora3

Vad var det som var speciellt med Bora Bora?

– Det känns som om Bora Bora är en plats man bara drömmer om att besöka. När vi satt i det lilla flygplanet från Tahiti och såg alla små öar och det fantastiskt turkosa vattnet insåg vi att ett vackrare ställe är nästintill omöjligt att hitta. Känslan vi hade när vi var där var otroligt speciell. Det kändes som om att inget annat existerade, att den lilla ön vi bodde på var som ett eget universum.

Vad gillade ni mest?

– Vi älskade allt! Det går nästan inte att välja ut något som var bäst, allt var helt magiskt.

madebywborabora2

Var det något ni ogillade?

– Dagen vi skulle åka därifrån var inte så rolig, haha. Nej, men det lilla planet vi åkte dit i var lite guppigt och läskigt, men visst ska det inte vara lätt att komma till paradiset?

Helt rätt! Vilket är ert bästa minne från resan?

– Den sista kvällen innan vi skulle åka hem fick vi bevittna en av de finaste solnedgångar vi någonsin sett. Solen försvann ner i havet bakom det stora berget som är typiskt för Bora Bora. Vattnet var fortfarande helt turkost och vi lovade oss själva att detta inte var sista gången vi reste till Bora Bora.

VENDELA OCH VANESSA TIPSAR

BO PÅ BEACHEN

Vi bodde på hotellet Le Meridien i en beach bungalow, som hade en egen pool mitt på stranden. Om man inte vill bo i en bungalow finns det även villor ute i vattnet. Frukosten på Le Meridien var helt amazing! Den får man inte missa att äta minst en gång.

madebywborabora5

BESÖK SKÖLDPADDOR

På Bora Bora turtle center arbetar man med att hjälpa havssköldpaddor som blivit skadade ute i havet, tills de kan klara sig själva igen.

ÄT GOTT

På ön Vaitape finns ett ställe som heter Bora Bora yacht club som vi verkligen kan rekommendera. Maten var vällagad och så god, och på menyn fanns något för alla. Platsen för restaurangen var även den magisk då vi satt på en brygga vid det fina vattnet.

SIMMA MED HAJAR

Vår pappa och lillebror provade på att simma med vilda hajar, så om du vågar är det självklart på Bora Bora som du ska bocka av att simma med hajar-dröm på din bucket list.

SHOPPA ÄKTA PÄRLOR

Bora Bora är inget ställe man åker till om man vill storshoppa, men det finns små gulliga butiker med smycken och äkta pärlor från Tahiti. Vi köpte varsitt par örhängen med tropiska blommor, och snäckfat som vi nu använder hemma att lägga smycken på.

madebywborabora7

VATTENSPORTA

Hyr en paddleboard och paddla runt i det turkosa vattnet! Det finns även andra vattensporter och snorkling om du är sugen på det.

PLANERA EKONOMIN

Vi var på Bora Bora under lågsäsong, men allting var väldigt dyrt ändå. Planering är alltså a och o innan du väljer att resa dit.

BORA BORA

VAR: Ö i Franska Polynesien i Stilla havet.

INVÅNARE: Drygt 10 000.

SPRÅK: Franska och tahitiska.

VALUTA: Franska Pacific Franc.

madebywborabora4