in

Svenska Ebba, 19 år, träffade Rihanna igår: ”Det var som att möta en kompis!”

Rihanna träffade svenska fanet Ebba Lange i Stockholm

Under Rihannas spelning igår tittade Riri på ett fan längst fram vid scenen och sa ”Good to see you girl!”. Det var Ebba Lange, som efter konserten fick komma backstage och träffa sin idol Rihanna. Den här fanstoryn är så fin att vi får gåshud! Mer

Igår kväll var det (äntligen!) dags för Rihannas ”Anti world tour” att komma till Stockholm. Robyn Rihanna Fenty spelade på Tele2-arena i Stockholm inför 35 217 personer.

En av dem var Ebba Lange, 19 år, som var där med sina kompisar Hanna, Alex och Tricia. Ebba bor i Stockholm och har varit ett stort Riri-fan sedan 2012. Hon driver fankontot Swedishnavy på Instagram, som Rihanna följer. Navy är smeknamnet på Rihannas fans.
Ebba har hittills varit på fem Rihanna-konserter och även fått en snabb kram en gång i New York. Men det var inte alls som igår när hon fick komma backstage och träffa henne.

Ebba och hennes kompisar hade köat utanför Tele2 i 24 timmar innan det var insläpp. De hamnade längst fram vid scenen. När låten ”Diamonds” spelades under konserten grät Ebba. Efter den låten tändes lamporna och Rihanna fick syn på henne från scenen:

Rihanna: ”Are you crying? Good to see you girl! That’s my navy right there!”. Ebba och hennes kompisar skrek av lycka (så klart!).

– Själva konserten var galen, men att hon såg oss och kände igen oss var helt sjukt! Det hade jag inte förväntat mig! Direkt efter det körde hon ”Fourfiveseconds”, som är min favoritlåt! Då grät jag ännu mer, haha.

Hur gick det till när ni hamnade backstage?
– Det var helt Surrealistiskt! Oftast när hon ser sina fans frontrow brukar hon peka på dem och sen peka på sin vakt, så släpper han in dem efter konserten. Men nu gjorde hon inte så och jag tänkte att det skulle vara slut efter konserten. Men vi stod ändå kvar utanför Tele2 och väntade. Då gick Rihanna in på min Insta, tog en skärmdump av en selfie på mig och Hanna som hon skickade till sin livvakt. Sen gick livvakten ut och letade efter oss utanför arenan när klockan var typ ett på natten.

Vakten hittade dem. Ebba och Hanna fick följa med tillbaka in i arenan.
– Först fick vi komma in i en korridor där vi fick träffa crewet och äta pizza med dem. Och hennes manager gav oss gratisbiljetter till en festival i Danmark där hon ska spela. Sen kom Rihanna!

Ebba Lange träffade Rihanna backstage

Hur var det att träffa Rihanna?
– Det var som att träffa en gammal kompis. Jag var inte alls nervös eller så, konstigt nog. Jag trodde att jag skulle gråta, men det var som att träffa en gammal vän.

Vad var det första du sa till henne?
– Det första jag sa var: ”How dare you look that beautiful!”, för hon var så sjukt vacker! Mycket, mycket vackrare än på bilder.

[adSpace placement=”manual”]

Men hur var hon?
– Rihanna behandlar alltid sina fans som kompisar, och så var det nu med. Hon pratade med mig som att vi var kompisar, helt på samma nivå. Det första hon sa till mig var ”jag ser att du har en ny läpp-piercing”. Då berättade jag att den var fake, men hon tyckte den var snygg och att jag passade i den.

Du bara måste läsa den här storyn om när Rihanna träffade ett fan i Stockholm

Hur länge hängde ni?
– Totalt hängde vi i den där korridoren i kanske 30 minuter, men jag vet inte riktigt hur länge Rihanna var där. Jag tappade tidsuppfattningen, haha.

Vad var det sista Rihanna sa innan ni gick?
– Det sista hon sa var ”You are so beautiful, I love you guys”, och så frågade hon hur vi skulle komma hem. Det visste vi inte riktigt så då sa hon till sin livvakt: ”Make sure they get home safe”. Det var helt sjukt att höra henne säga I love you, hon har skrivit det till mig förut men att höra det var en helt annan grej.

Ebba och Rihanna har skickat DM’s till varandra tidigare:
Rihanna träffar sina fans i Stockholm

Rihanna träffar sitt fan Ebba i Stockholm

Det bästa med Rihanna enligt Ebba är att hon är sig själv.
– Såklart är det allra bästa med Rihanna all musik och alla videos. Men det är också att hon känns så äkta. Både mot sina fans och i sociala medier. Om Rihanna säger någonting så menar hon det verkligen, hon skulle aldrig säga eller göra något för att pleasea någon annan.

[adSpace placement=”manual”]

Nu har det gått typ 10 timmar sen du träffade Rihanna. Vad känner du nu?
– Jag vet inte riktigt om jag har fattat det än, haha. Min Twitter och Instagram har fullständigt exploderat. Det känns på ett sätt helt sjukt att det har hänt, men på ett sätt känns det helt normalt bara för att hon var så normal. Hon gör sig liksom inte till inför sina fans. Hon är sig själv till hundra procent.

Rihanna är världens gulligaste mot sina fans

Kolla gärna in den här grymma dokumentären som Ebba Lange har gjort om Rihanna: