in

Studie visar: 4 koppar kaffe om dagen minskar risken att dö av sjukdomar

kaffe dragare

Kaffe är en av de äckligaste dryckerna jag vet och jag har aldrig druckit en kopp i hela mitt liv, men jag kanske ska tänka om. Mer

En högre konsumtion av kaffe är sammankopplad till en lägre risk för att dö av sjukdomar, menar en ny studie som spanska forskare presenterade på European Society of Cardiology Congress.

Nästan 20 000 personer deltog i studien som genomfördes av forskare vid Hospital de Navarra i Pamplona, Spanien. Forskarna följde i genomsnitt deltagarna i tio år.

Man kom fram till att deltagarna som drack minst fyra koppar kaffe per dag hade 64 procents lägre risk att dö av sjukdomar än de som aldrig eller väldigt sällan drack kaffe.

kaffe2

Forskarna kom också fram till att för de deltagare som var 45 år eller äldre var det bra att dricka ytterligare två koppar kaffe då det kopplades till en 30 procents lägre risk.

– Våra resultat pekar att att dricka fyra koppar kaffe varje dag kan vara en del av en hälsosam diet hos hälsosamma personer, säger Dr. Adela Navarro, kardiologi vid Hospital de Navarra, i ett uttalande.

Detta backar upp resultatet på studier som publicerats tidigare i år som menar att det finns flera fördelar av att dricka kaffe, skriver USA Today. En av studierna kom fram till att kaffe var kopplad till en lägre risk att dö av hjärtsjukdomar, cancer, stroke, diabetes och njursjukdomar.

Med andra ord:

kaffe1

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.