in

Stor miljonförlust för Bianca Ingrosso – gör färre uppdrag

Bianca Ingrosso
Bildkälla: Bianca Ingrossos Instagram

Bianca Ingrossos skönhetsmärke Caia Cosmetics går rekordbra, men på andra håll backar hennes inkomster rejält.

”Omsättningen har minskat väsentligt med anledning av minskade antal uppdrag”, står det i en årsredovisning som Breakit tagit del av. Mer

Bianca Ingrossos skönhetsbolag Caia Cosmetics gjord ett rekordår 2023 – med en omsättning på 569 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 179 miljoner. Totalt plockade ägarna, däribland Bianca Ingrosso, ut en utdelning på 50 miljoner kronor under förra året, rapporterar Breakit. En anledning till rekordvinsten är expansionen till Tyskland, där försäljningen mer är dubblades.

Utöver detta driver entreprenören smyckesmärket Ani Jewels med Lovisa Worge och klädmärket Avora tillsammans med Vanessa Lindblad. Dessutom tjänar hon fortfarande pengar som influencer genom att göra samarbeten och reklam på sociala medier. Och det är just den sistnämnda delen av Bianca Ingrossos imperium som börjat läcka pengar.

Stor miljonförlust – ”minskade antal uppdrag”

Enligt årsredovisningen för Bianca Ingrosso AB, det bolag där reklamsamarbeten och mode- och skönhetsuppdrag ingår, blev omsättningen 17,7 miljoner kronor 2023. Det är en minskning på nästan 12 miljoner, jämfört med föregående år. På grund av det sjönk också resultatet och landade på 14 miljoner kronor. Det skriver Breakit som tagit del av rapporten.

”Omsättningen har minskat väsentligt med anledning av minskade antal uppdrag”, går det att läsa i rapporten.