in

Stoppa allt ni gör – Nalle Puh är egentligen en tjej (!)

nalle puh dragare

Jag tror inte jag är ensam om att alltid ha tänkt att Nalle Puh är en kille?! Mer

Jag vet inte hur det är med er, men jag har alltid antagit att Nalle Puh har varit en kille. Precis som typ Kalle Anke går ju Puh runt utan byxor hela tiden och ja, fyraåriga jag antog väl att alla figurer som går runt utan byxor är killar? To be fair så var jag ju inte helt ute och cyklade. Nalle Puh i böckerna och filmerna är ju n kille, men den riktiga Nalle Puh är faktiskt en tjej.

På engelska heter ju Nalle Puh ”Winnie the Pooh” och Winnie är väl generellt ett tjejnamn.

Bakom Winnie The Pooh finns också världens gulligaste story, så hämta näsdukarna och förbered er på att gråta.

Författaren Lindsay Mattick har gett ut en bilderbok som heter Finding Winne: The true story of the world’s most famous bear, skriver Hellogiggles. Mattick berättar historien om när hennes gammelmorfar Harry Colebourn, som var veterinär under andra världskriget, var på väg till London för att hjälpa hästar som skadats i kriget. Precis innan han klev på tåget såg han en liten björnunge som var fastbunden till en stolpe. Colebourn klarade inte av att bara lämna björnungen så han tog med sig den och döpte henne till Winnie, då han växt upp i Winnipeg, Canada.

Colebourn och Winnie blev bästa vänner (gråter ni än?) och var tillsammans tills Colebourn behövde tjänstgöra i Frankrike. Han visste att Winnie inte kunde följa med honom, så han tog med henne till London Zoo och frågade om de kunde ta hand om henne. De sa ja och Colebourn åkte ifrån Winnie.

Winnie behövde dock inte känna sig ensam. En liten pojke som hette Christopher Robin älskade att besöka Winnie. Han döpte även om sin gosedjurs-björn från ”Edward” till ”Winnie”. Christopher Robins pappa, A. A. Milne, fick tycke för Winnie också, och skrev böckerna om Winnie the Pooh och hennes bästa vän Christopher Robin.

Alltsååå! Vi dör av gullighet.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss