in

Stilkoll: Madonna

madonna stor
Stillkoll: Madonna

I dagarna släpptes Madonnas nya skiva ”Hard Candy”. Vi diggar i takt och passar på att kolla in Madonnas många stilar genom åren!

Mer

dragare

Madonna Louise Ciccone föddes 16 augusti 1958 i Michigan, USA. Musik var tidigt ett viktigt inslag i familjens vardag och pappa Silvio Ciccone såg till att alla barnen fick musiklektioner. Madonna insåg snart att hon hellre ville dansa balett och visade sig vara en naturbegåvning. Hon dansade sig till ett stipendium vid University of Michigan, men lämnade skolan efter bara en termin. I stället flyttade hon till New York för att satsa på dansen där. Hon kombinerade dansjobben med musikalroller för att försörja sig och spelade samtidigt trummor och sjöng i bandet ”The Breakfast Club”.

1 madonna

Madonna – året är 1982.

1983 släpptes Madonnas första album ”Madonna” som bland annat innehöll hitlåtarna ”Lucky Star”, ”Borderline” och ”Holiday”. Året efter kom uppföljaren ”Like a Virgin” som gjorde Madonna till världsstjärna.

År 2000 gifte sig Madonna med brittiske regissören Guy Richie.
 
Madonna har under hela sin karriär bytt producenter, utseende och stil och har blivit känd för att ständigt förnya sig. År 2007 vann hon priset ”Bästa stilikon” på den brittiska ELLE-galan.

Madonnas stilar genom åren