in

Det här är Size Hero – VeckoRevyns kampanj mot sjuka skönhetsideal

size hero 700

Skönhet finns i alla former! Vi på VeckoRevyn är inte emot skönhetsideal – men vi är emot de sjuka och osunda ideal som vi idag ser i modebranschen. Det är därför vi startat Size Hero!

Mer

Size Hero innebär att vi:

■ Använder oss av modeller i varierande storlekar.

■ Genom reportage uppmärksammar temat skönhetsideal.

■ Tackar, till skillnad från våra konkurrenter,
nej till alla annonser gällande exempelvis bantningspreparat, bröstförstoringar osv.

■ Inte manipulerar någons kropp.

Dock gör vi ett undantag när det kommer till våra catwalkbilder om misstanke om ätstörning finns. Dessa bilder märks i så fall ut med en Size Hero-retuschsymbol. Med retuscheringen vill vi sätta press på modeskaparna att ta ansvar för modellernas hälsa och också skapa ett bredare och sundare ideal – där alla kroppstyper finns representerade.

 

Modellerna som trotsade idealen
– och blev framgångsrika
modeller dragare 2

Tyra Banks, Alek Wek, Liu Wen, Tara Lynn, Devon Aoki och Lea Thomson är supermodellerna som skördat framgångar trots att de avviker från branschens ideal…  Läs vidare här!

VR avslöjar det galna bildfusket
– tre läsare får en kändisretush

retusch dragare

För att visa hur mycket man faktiskt kan trolla med datorns hjälp har vi låtit tre VR-läsare få varsin kändisretusch… Läs hela artikeln och se kändisretsucheringarna här!

VeckoRevyns Josefin Knave: ”Låt dig inte smittas av en hälsozombie”

josefin knave 1

VeckoRevyns redaktör och bloggaren Josefin Knave har tröttnat på träningshetsen och jakten på den perfekta vältränade kroppen. Gör dig själv en tjänst och läs hennes krönika här!

Tre VR-läsare berättar: ”Vi bröt mot skönhetsidealen!”

ideal dragare

Smal, sminkad och med stora bröst. Känns den bilden igen? Alla tjejer vill dock inte se ut som klonade Barbie-dockor. Möt tre tjejer som vågat bryta sig loss från skönhetsidealen och göra det som passar dem och deras kroppar bäst. Läs artikeln om tejejerna som gick emot skönhetsidealen här!