in

Silvana Imam har köpt upp biljetter till ”Dröm vidare” – ”Jag vill bara att folk ska se filmen, punkt”

silvana imam drom vidare

Rapstjärnan Silvana Imam har tillsammans med ett gäng andra personer köpt upp hundratals biobiljetter för att hon vill att alla ska se filmen ”Dröm vidare”. Mer

Filmen ”Dröm vidare” har fått sjukt mycket hype redan innan den har haft premiär. Filmen handlar om Mirja, som precis avtjänat ett fängelsestraff, och hennes tjejkompisar. Den belyser systerskapet, drömmar och klass och vann tidigare i år två priser på Göteborgs Filmfestival, Publikpriset och Svenska kyrkans Angelospriset. Nu vill Silvana Imam, artistien Cherrie och RMH-grundaren Babak Azarmi och deras vänner att alla ska se den, och de har nu därför köpt upp biljetterna till samtliga föreställningar av filmen på SF Bio i Kista. De har också fixat biljetter till kvällens premiärvisning.

När Veckorevyn.com når Silvana Imam för att snacka om biobiljetts-initiativet är hon tydlig med att säga att anledningen till att hon valt att köpa biljetter på just bion i Kista har att göra med att bion där är asfet. Det handlar inte om att folk som inte bor och verkar i stan inte skulle ha råd att gå på bio, svarar hon på frågan om tanken med initiativet är att folk som annars inte skulle ha råd att gå på bio ska ta del av biljetterna eller om hon vill att alla ska se den.

– Jag vill bara att folk ska se filmen, punkt, säger Silvana.

Anledningen till att just ”Dröm vidare” är en film som Silvana vill att alla ska se är för att den tar upp frågor och visar människor som annars inte får ta plats på biodukar och filmaffischer.

– Det är en fet produktion! Och den rör systerskapet, och är en film som tar upp frågor och människor som vanligtvis inte får ta plats på en bioduk eller ens en bioaffisch, Silvana.

På sin Instagram skriver Silvana Imam att allt man behöver göra är att åka till bion i Kista och be om två biljetter i kassan genom att uppge koden ”Dröm vidare”. Boom, så grymt initiativ!

 

Se trailern till filmen här: