in

Sigrid Bernson: ”Jag önskar ingen att gå igenom ett sådant breakup”

I en öppenhjärtig intervju med VeckoRevyn berättar Sigrid Bernson om det tuffa uppbrottet med Samir Badran, om att vara förebild för unga kvinnor och sina nya projekt. Mer

Det blir ett kärt återseende i tv-rutan i vår. Det har återigen blivit dags för Sigrid Bernson, 30, att snöra på sig dansskorna och ge sig in i årets upplaga av ”Let’s Dance” på TV4. Men Sigrids liv har inte varit någon vidare dans på rosor den senaste tiden.

Hej Sigrid! Snacka om att du har mycket saker på gång nu. Dels ser vi dig i ”Farmen VIP” under våren på TV4, men också i ”Let’s Dance” som kör igång nu på fredag. Du gillar att vara igång?

– Haha, ja, det gör jag och har egentligen alltid varit så som person. Jag mår väldigt bra av att ha olika projekt igång och gillar allt som är kreativt. Däremot är jag otroligt dålig på att varva ner och får ofta höra det av mina vänner, så jag skulle nog behöva bli bättre på det…

På tal om att ha mycket att göra. Hur kom det sig att du tackade ja till ”Farmen VIP” egentligen?

– Jag fick frågan om att vara med i programmet och tänkte direkt ”Nej, aldrig i livet!” Men sedan tänkte jag om och såg det mer som en utmaning för mig själv. I vanliga fall så älskar jag allt som är bekvämt och detta skulle vara allt annat än det. Och bara det att få leva i en liten stuga med andra människor, hantera dålig hygien och äta helt annan mat än det jag är van vid var också något som gjorde att jag tänkte om.

Så detta gjorde alltså att du tackade ja?

– Ja, men också tanken på att vara utan sociala medier, att inte få använda sin telefon. Det var det som lockade mig. Under den sommaren som programmet spelades in, hade jag även gjort över 40 spelningar och i mitt jobb ingår även sociala medier – folk drar i mig hela tiden. Så ja, det var definitivt en stor anledning till att jag tillslut ville vara med! Jag tänkte att det bara skulle göra mig gott, vilket det också gjorde. Jag kände genast att jag började hitta tillbaka till grundversionen av mig själv igen, vilket var skönt.

sigrid bernson lets dance musik samir badran

Menar du att du hade tappat bort dig själv längs vägen innan programmet?

– Ja, lite, för det hade varit en så intensiv period för mig under väldigt kort tid. Dels hade jag gjort Melodifestivalen, åkt runt på turné och jag gjorde även YouTube-klipp. Dessutom var mitt privatliv väldigt offentligt då och det som hände var att jag i samband med det höjde mina murar. Jag kände att jag kom ikapp mig själv igen på ”Farmen” och ifrågasatte mig själv med ”Vem är jag?”, ”Vem vill jag vara?” och att jag då insåg att jag är så mycket mer än det jag vågade visa utåt.

Men var det som du förväntade dig?

– Nej, det var värre, haha! Jag tror inte ens att man ser på tv hur smutsigt det var i den där stugan vi bodde i. Det var verkligen riktigt äckligt.

Ångrar du något?

– Nej, det gör jag väl inte. Jag är faktiskt stolt över att jag klarade av det. Folk känner ju mig mest från ”Let’s Dance” – ett program fyllt med glamour, paljetter och klackar. Men egentligen är jag en väldigt sportig tjej, händig och kände att det var kul att få visa upp att jag inte bara är en brud som springer runt i högklackat!

Ja, du har ju faktiskt blivit något av en frontfigur för just det programmet. I år är du dessutom med för sjunde gången! Vad är det som är så speciellt med att vara med?

– Framförallt sammanhållningen. Det är som en familj och dessutom känner jag de flesta dansarna sedan jag var liten, då många är från Göteborg där jag är uppväxt. Sedan är det självklart otroligt kul. Det är fortfarande det roligaste programmet som jag varit med i!

Du har även vunnit den eftertraktade glasskon hela tre gånger. I år blir din danspartner artisten Robin Bengtsson. Hur svårt är det att lära någon att dansa?

– Det är verkligen en utmaning. Det finns inga regler för hur vi lär ut, utan jag tittar ju på personen och utgår från den. Det är ingen annan som kommer in och säger hur man ska göra utan det är helt upp till oss dansare.

Vad skulle du nu säga är Robins styrka jämfört med de tidigare deltagarna som du har haft hand om?

– Robin är oerhört driven, han har viljan och han är väldigt musikalisk. Det är klockrent för tävlingen! Jag har dessutom aldrig haft en så lång danspartner tidigare, vilket är kul för det får mig att känna mig kvinnlig vid hans sida, haha. Jag längtar verkligen tills vi får börja med lyft för jag tror att vi kommer kunna göra det bra ihop!

Spännande! Och till något helt annat Sigrid. Tack vare dina år i branschen har du faktiskt blivit en stor förebild för tjejer. Hur känner du inför det?

– Jag älskar att det är många tjejer som följer mig och det känns lite som att de är mina vänner! Ofta får jag höra från dem att det följer mig för att jag gör dem glada, vilket känns fantastiskt. Jag tycker det är fint om jag kan bidra med sådant istället för bara massa reklam om att ”gå och köp den här tröjan”, om du förstår vad jag menar? Jag tycker att jag ger dem mer personligt och även mer livsglädje! För mig är det viktigt att peppa tjejer.

Sigrid Bernson om uppbrottet från Samir Badran

Du, innan vi avslutar intervjun så tänkte vi ta upp en fråga som nog många säkert undrat över – hur har det varit att gå igenom uppbrottet från Samir Badran offentligt?

– Jag önskar verkligen inte någon att behöva gå igenom ett breakup på det viset som vi var tvungna att göra. Man kan inte mäta smärta, men det gör ju situationen värre när man dessutom är offentlig. Det är så många som har velat lägga sig i och jag tycker tidningarna kunde visat oss lite mer respekt än vad de gjort. Det som hände mellan mig och Samir, det är mellan oss. Och det som är mellan två personer i en relation, det är också deras ensak.

Hur mår du idag?

– Jag mår bra och jag känner mig stark igen! Jag tillät mig själv att känna för att kunna gå vidare. Dessutom har jag haft fantastiska vänner som har lyft mig, det är viktigt. Nu fokuserar jag på mina jobb som jag älskar! Jag tror att grunden för att må bra igen är att älska sig själv, och där är jag nu.

Förutom att du förhoppningsvis nu kammar hem ytterligare en glassko i år så ryktas det dessutom om att ny musik är på väg. Stämmer det?

– Ja, så kul! Jag har under det senaste året jobbat på en svensk EP, det är mitt hjärteprojekt! Låtarna handlar mest om livet och kärlek i olika situationer. Jag har fått väldigt bra feedback och jag kan inte vänta tills jag får dela med mig av dessa fem låtar som släpps under slutet av vårkanten. Håll utkik!

Här ser du Sigrid Bernsons nya singel Dö för Dig

sigrid bernson

Let’s Dance” har premiär på fredag kl 20.00 på TV4.

Text: Hanna Nilsson