in

Senaste nytt: Mohombi klar för Blog Awards!

mohombiartikel
Kom och se Mohombi live i Kista Galleria den 17:e september.

Blog Awards-eventet i Kista Galleria närmar sig och nu kan vi avslöja att Mohombi blir en av artisterna som uppträder tillsammans med Jedward och Ulrik Munther den 17:e september.

Mer

Fakta Mohombi

Namn: Mohombi Moupondo
Ålder:
24 år.
Bor:
Stockholm, New York, Los Angeles (”beror lite på vad det är för dag”).
Bakgrund:
Hade bandet Avalon tillsammans med sin bror. Bandet var framgångsrika under åren 2004 till 2008 och sålde då en halv miljon skivor. Har medverkat i Melodifestivalen.

Han har haft en hit tillsammans med Akon, jobbat med samma producent som Lady GaGa och arbetat hårt för att nå sitt mål – att bli världsstjärna. I våras slog han igenom på riktigt med låten ”Bumpy Ride” och singeln ”Coconut Tree” har toppat spellistor hela sommaren och för VR berättar han om resan mot framgång.

Du har en speciell livshistoria. Hur har dina erfarenheter påverkat dig?
– Jag ser erfarenheter som livets bagage, bra som dåliga. Mitt liv har genom åren haft extrema vändningar. Från inbördeskrig i Kongo och flytten till Sverige i tonåren till kontorsjobb på Ericsson i Kista och nu till kändislivet i Hollywood. Jag har lärt mig att uppskatta varje stund i livet, att alltid hitta det positiva i alla situationer och att packa mina resväskor så den väger exakt 23 kilo.

Hur hamnade du i Los Angeles?
– Efter ett antal turnéer och hyfsad succé med Avalon, bestämde jag mig för att ta min karriär till nästa nivå. Några vänner övertygade mig att flytta med dem till Hollywood och bilda ett låtskrivarteam.  Jag minns det så väl. Jag sa på skoj till brorsan: ”Jag ska till USA och jobba med Akon”.

– Där träffade jag RedOne, spelade upp mina låtar, dansade järnet såklart och efter knappt en låt sänkte han volymen och sa : ”I’m gonna make you a superstar”. Han är ett geni. Han såg och förstod min vision.

Apropå det. Du är låtskrivare, producent, koreograferar dina egna framträdanden och dansar… Gör du allting själv?
– Anledningen till att jag är så delaktig i processen är för att jag har gjort det här så pass länge. Jag vet vad jag vill och inte vill ha. Och så jag har en massa idéer som jag bara måste få ur mig, annars kan inte sova. Jag kan däremot inte ta all kredd. Jag har världseliten bakom mig!

Spana in videon till Mohombis hit ”Coconut Tree” i klippet nedan och läs mer om VeckoRevyn Blog Awards i Kista här!