in

Senaste nytt från redaktionen!

Siktet styrt mot 2009 Tack alla för en helt fantastisk kväll! Sturecompagniet var fyllt till bristningsgränsen när årets bästa bloggar korades och hyllades. Det blev succé i år igen för Veckorevyn Blog Awards 2008. Redan nu laddar vi inför hösten 2009… Spana in vilka som vann här! Sista förberedelserna inför galan Dags för det avslutande […] Mer

Siktet styrt mot 2009

blogawards

Tack alla för en helt fantastisk kväll! Sturecompagniet var fyllt till bristningsgränsen när årets bästa bloggar korades och hyllades. Det blev succé i år igen för Veckorevyn Blog Awards 2008. Redan nu laddar vi inför hösten 2009…

Spana in vilka som vann här!

Sista förberedelserna inför galan

sminkkkkkkkk

Dags för det avslutande i makeup-förberedelserna inför Veckorevyn Blog Awards 2008: Läppar & naglar.
Till ett par rockchicka ögon passar ett par naturliga läppar bäst. Vill du ha läppstift, prova Moisture Extreme Naked Beige nr 742 från Maybelline för en perfekt ljus mun. Skippa läppenna och dutta på läppstiftet lätt med ett finger.

För ett glansigare resultat, prova Superstay Powergloss nr 680, som sitter hela kvällen. Applicera färgen först, låt torka i 20 sek och avsluta med ett lager glans. Låt naglarna vara naturliga eller ge ett något hårdare intryck med ett svart lack.

Bästa hälsningar Linda Mehrens, makeupartist för Maybelline New York.

Grattis, Emmy!

emmy

Vinnaren av proffsig hårstyling av Robert Preston är ingen mindre än Emmy från Växjö. Grattis!

15 oktober/ 16.07/ av: Emelie Johnsson

Klänning, check!

bild 24

Jises, gästerna ligger inte på latsidan direkt när det kommer till att välja klänning, väska och bli stylade. I synnerhet inte Mia.  Nästan lite komiskt eftersom flera av oss saknar klänning…

15 oktober/ 14.19/ av: Emelie Johnsson

Tips för snygga. sotade ögon

maybelline2

Eye Studio Quads i Smokey Night från Maybelline

Dags för tips på hur du får de snyggaste ögonen på Veckorevyn Blog Awards 2008!

För en rockchick look som passar för kvällen så är en multi-ögonskugga perfekt. Prova till exempel Eye Studio Quads i Smokey Night från Maybelline. Se till att ögonlocket är helt torrt med hjälp av puder eller en hudfärgad ögonskugga innan du börjar.

  • Applicera den silvriga skuggan närmast franskanten och sudda den upp till globlinjen. Likadant under ögat.
  • Lägg en svart penna närmast franskanten, både uppe och nere. Även på kanten innanför ögat. Fortsätt med den svarta skuggan som du applicerar på samma sätt som den silvriga. Sudda den uppåt, men lämna en kant av den silvriga ovanför.
  • För lite extra ”bling” i blicken, lägg lite av den guld-färgade skuggan precis i inre ögonvrån. Avsluta med att böja fransarna och måla dem med en intensiv volym-mascara.

Bästa hälsningar Linda Mehrens, makeupartist för Maybelline New York.

Vill du bli snyggast på galan?

nydragare

Okej, klänningen är fixad, skorna likaså. Ett problem återstår: Hur tusan ska man ha håret?

Lider du också (som resten av redaktionen) av lätt hårpanik inför Veckorevyn Blog Awards 2008 kan du andas ut. Inför galan har du möjlighet att få håret stylat av världskända frisören och hårstylisten Robert Preston i samarbete med Schwarzkopf. Robert Preston är rörläggaren som sadlade om till frisör och varvar prestigefyllda uppdrag för Vogue och Elle med reklamkampanjer för Hugo Boss, Buchere och Björn Borg samt driver hårsalongen Preston Hair.

Skicka kort motivering där du förklarar varför du vill vinna samt eventuell bild på dig själv till [email protected]. Glöm inte namn och mobilnummer! Märk mejlet med ”Preston”.

Stylingen äger rum i Stockholm 16 oktober. Vinnare meddelas 15 oktober. Juryns beslut kan ej överklagas.

preston

13 oktober/ 16.30 / av: Emelie Johnsson

Bästa fotobloggen?

maria

Det är inte bara bloggosfären som hört talas om Veckorevyn Blog Awards 2008 – lokalpressen också! Lerums Tidning intervjuade Maria Ulmefors som är nominerad till bästa foto.

10 oktober/ 19.56 / av: Emelie Johnsson

Och vinnaren är…

grattis

Vinnaren av två biljetter till Veckorevyn Blog Awards 2008 är – trumvirvel – Lina Tallberger från Sundsvall. För att vinna skulle man motivera varför man älskar bloggar. Lina svarade så här:
En människas liv och personlighet, några få knapptryck bort. Klockren bloggmotivering tyckte alla gravt bloggberoende redaktionsmedlemmar.

9 oktober/ 17.10 / av: Emelie Johnsson

Storslagen entré

blabala

Nu är vi återigen full styrka på redaktionen. Det rings samtal, filas på inbjudningar och öppnas paket som aldrig förr. Åh, vad jag önskar att jag modebloggade. Goodie Bagen ser minst sagt lovande ut. Fick ett mejl från söta Jonna som var med på invigningen av SKHLM som visade en bild på deras vrålåk till galan.


9 oktober/ 16.21 / av: Emelie Johnsson

Fixa snyggaste basen – Maybelline tipsar!

lindam3

För att få den perfekta partybasen som sitter hela kvällen är det viktigt att börja från grunden. Rengör och smörj in ansiktet noga med en fuktgörande kräm.

Applicera din foundation med svamp, fingrarna eller en foundationpensel. Glöm inte att en foundation inte är till för att dölja, utan bara för att jämna ut hudtonen. Se därför till att inte lägga den för tjockt. Dölj det som behöver döljas med concealer efter du har lagt din foundation. Glöm inte att täcka runt ögonen, där man har mest olika färger i hela ansiktet.

För att få basen att sitta hela kvällen bör du fixera den. Detta gör du genom att pressa på puder med hjälp av en puderpuff. För en mer levande, lystrig hy kan du skippa pudret.

Bästa hälsningar Linda Mehrens, makeupartist för Maybelline New York
P.S. Vi ses på Veckorevyn Blog Awards 2008!

Värsta tänkbara!

sjuk

Vad som absolut inte får hända har hänt. Sjukdomsbaskeluskerna har spridit sig på redaktionen. Resultatet? Feber, snuva, huvudvärk och halsont. Vi får bara inte bli sjuka den 16! När som helst annars, men inte nu! Klädpaniken har övergått till sjukdomspanik. Echinacea, vitaminer och andra humbugkurer står överst på samtalslistan. Vet dock inte vad som är bäst att noja över…

Lite glass, några Ipren och två-tre avsnitt av Sex and the City tordes göra susen. Annars kanske man kan blanda ihop någon vitaminproppad Moodie?

8 oktober/ 11.05 / av: Emelie Johnsson

Ebbas klädplaner för kvällen

ebbaba

Hur står det till med Ebbas klädplaner inför kvällen?

Det råder minst sagt klädhets bland bloggarna som ska på Veckorevyn Blog Awards 2008. Galan äger rum om drygt en vecka, hur har du förberett dig?
– Usch, inte alls som jag borde! Jag kommer som vanligt att vara ute i sista sekunden – om jag känner mig själv rätt…

Vad är det värsta tänkbara som kan hända klädmässigt under kvällen?
– Jag blir inte superglad om minst två andra bloggare har likadan klänning som jag själv!

Kommer du att köra avancerade klädbyten?

– Haha, ja det kan jag lova!

6 oktober / 10.51 /  av: Emelie Johnsson

Nedräkningen har börjat!

Endast 10 dagar återstår till Veckorevyn Blog Awards 2008 äger rum – så förbannat kul! Vad tusan ska man ha på sig egentligen? Inte för uppklätt som om man försökt för mycket, det blir så krystat. Inte heller för nerklätt och sjaskigt. Gränsen däremellan är hårfin.

bild 38

Skärmdup från TGIF.blogg.se.


6 oktober / 09.54 /  av: Emelie Johnsson

lindarosingdrag

Efter mycket tjat började Linda Rosing blogga. Anledningen? För att visa vem den riktiga Linda är en gång för alla, något som hon idag älskar – och får betalt för.

Du är nominerad till årets kändisblogg, hur känns det?
– Det känns jättekul, jag blev verkligen glad för jag fick reda på det!

Vad gör dig unik i bloggosfären?

– Svår fråga. Jag tycker inte jag är speciellt unik utan visar mitt liv utifrån mig själv, hur det är på riktigt – allt från vardag till glamour. Jag kan köpa kläder på H&M och stå för det. Jag flashar inte, är ingen materialist utan ganska naturell.

När man bloggar så krävs det ju att man engagerar sig mycket i bloggen. Vad är din motivation för att uppdatera varje dag?

– För att det är så kul! Och för responsen, folk som ändrar uppfattning om vem jag är efter att ha läst min blogg, det gör det roligt att skriva. Att blogga är det bästa som jag gjort.

linda2

Alla som Linda umgås med vill inte ställa upp på bild. Bingo är dock ett undantag.

Får du många elaka kommentarer?
– Ja, men gud, om jag får!. Jag brukar säga att min blogg är som en bikt där folk kan ventilera sina elaka tankar. Så länge de är anonyma och inte vågar stå för vad de tycker rinner det bara av mig.

Finns det något du inte skriver om i bloggen?
– Jag är väldigt hemlig, även om jag bjuder mycket på mig själv. Det skulle bli mycket rabalder om folk bara visste vilka jag umgås med ibland. Jag träffar mycket intressanta människor som inte vill figurera i bloggen, vilket jag får respektera, och jag skriver inte om mitt kärleksliv.

Om du fick välja en person – vem som helst, död eller levande – som skulle gästblogga på din blogg under en dag, vem skulle det vara?

– Inte Kungen eller någon sådan trist. Inte heller Paris Hilton. Det ska ju vara någon intressant person. Herregud, svår fråga. Okej, Mikael Perbrandt!

3 oktober / 18.33 /  av: Emelie Johnsson

Lika med ändå så olika 2

lika

Okej, spottade precis att två likadana väskor på redaktionen: praktikant-Alices Mulberry Bayswater och min. Dock med några fler år på nacken.

3 oktober / 18.20 /  av: Emelie Johnsson

Lika men ändå så olika 1

likaelinsofi

Lika men ändå så olika –  Elin Kling och Sofi Fahrman bar lika dana klänningar under Ellegalan 2007.

3 oktober / 16.22 /  av: Emelie Johnsson

Vinn biljetter till Blog Awards!

bild 96

Vill du ha extrabiljetter till Veckorevyn Blog Awards 2008 till dina vänner? Eller kanke ge dina bloggläsare en ypperlig chans att gå på årets hetaste gala? Oavsett vilket kan du vinna biljetter till Veckorevyn Blog Awards 2008 om du skapar din egen moodie.

Vad är det är moodie?
Moodie är mjölk med känslor. Hur vill du känna dig? Mixa mjölk med ingredienser som gör dig pigg, glad, som ger dig tröst eller som stämmer med hur du mår just nu. Och vips så har du din alldeles egna moodie! Vi på redaktionen har redan mixat våra egna. Nu är det din tur!

P.s Godaste moodien kommer att serveras på galan samt på LeCafé i Sturegallerian.

3 oktober / 15.14 /  av: Emelie Johnsson

bild 89

Vilken taktik går egentligen hem? Eller, viktigast av allt: genererar flest röster. Är det ”åh-vad-jag-älskar-mina-läsare-ni-måste-bara-rösta-snälla!” eller lite nonchalanta ”jag-bryr-mig-inte-riktigt-men-det-skulle-ju-vara-kul-om-du-röstade-på-mig-eller-någon-annan”?

Skärmdump från nominerade Stilbloggen som kör en helt annan stil.

2 oktober / 21.04 / av: Emelie Johnsson

Specialerbjudande till dig!

hotellet

Självklart vill vi erbjuda våra gäster bästa möjliga boende under Veckorevyn Blog Awards 2008 (oavsett om du kommer ända från Arvidsjaur eller centrala Stockholm).

Ett stenkast från galan och efterfesten ligger personliga och eleganta Hotel Stureplan. Specialpris från 995 kr per natt inklusive frukost 16-17 oktober 2008. Och skynda, erbjudandet gäller så länge rummen räcker!

Och såklart finns det gratis trådlös uppkoppling på rummen.

För bokning kontakta [email protected]
Uppge bokningskod: Blog Awards
(Var vänlig notera att 18 års gräns gäller vid rumsbokning)

1 oktober / 15.07 / av: Emelie Johnsson

Amy – bäst på att få ihop livspusslet?

aykitty

Blondinbella, Frida Fahrman, Linda Skugge och Amy von Sydow. Utöver sina framgångsrika bloggar har de ytterligare en sak gemensamt: de lyckas få ihop livspusslet trots tusen saker på agendan utan att göra avkall på sina egna behov. Något som kanske kan tyckas självklart, men är – tyvärr – lättare sagt än gjort.

Amy von Sydow, grattis till nomineringen för Functional Lifestyle Award! Hur känns det?
– Toppen! Jag är verkligen glad för nomineringen och ska sätta igång med en valkampanj inom kort… Rösta på mig alla därute!

Småbarnsmamma, läkarstudent, nätproffsshoppare och bloggare med grymma skills i köket – hur hinner du allt på 24 timmar? (Eller har du 36 timmar till ditt förfogande, verkar ibland som så…)
– Svår fråga. Ibland hinner jag ju inte allt och då blir det fryspizza eller hämtmat. Dessutom har jag svårt att gå och lägga mig i tid, det är så mycket jag vill göra på kvällarna!

Functional lifestyle innebär ju att man får vardagen att funka trots att man har mycket att göra. Planerar du din vardag mycket, och i så fall; hur gör du?
– Jag planerar så gott jag kan. Lägger oftast fram kläder till både mig och Kitty på kvällen till exempel. Dessutom har jag alltid en lång lista med saker som ska göras i min almanacka. Där bockar jag av och skriver till om det är något nytt som ska fixas. På det sättet slipper jag den där känslan av att jag glömt något viktigt!

Vad gör du när orken tryter?
– Då försöker jag ta en paus. Jag ser till att inte alltid använda tiden när Kitty sover till ordentliga saker som tvätt, plugg etc. Ibland behöver man ju bara lägga sig på soffan med en härlig tidning och en stor kopp te. Jag påminner mig själv om att det inte spelar någon roll att huset inte är superstädat!

sallad

Salladen går att variera med det du har hemma.

Av bilderna i bloggen att döma lagar du oftast nyttig och god mat. Kan du tipsa om en supersnabb rätt  med få ingredienser som jag själv kan slänga ihop på max en kvart?
– Släng in lite grönsaker (morötter, lök, paprika, sötpotatis…) i ugnen med olivolja och frysta örter (provencalemixen är god!) 20 min (oj, lite mer än en kvart), smula lite fetaost över när du tagit ut ur ugnen och servera med lufttorkad skinka. Gott, enkelt och nyttigt!

Vem prioriterar du mest, dig själv eller andra?
– Jag försöker att prioritera mig själv. Är jag trött, sur och irriterad kan jag inte hjälpa andra på något bra sätt heller. Fast Kitty tänker jag ju på i allra första hand!

Hur tar du hand om dig själv?
– Jag gillar att träna men på sistone har jag haft dåligt med tid. Men nu har jag just blivit medlem på ett nytt gym så förhoppningsvis kommer träningen igång igen. Annars försöker jag väl ta hand om mig själv genom att röra på mig då och då, äta lagom nyttigt och ta små vardagspauser när jag kan!

30 september / 13.53 / av: Emelie Johnsson

Så tjänar du pengar på din blogg

bloggare

Läs mer hur du tjänar pengar på ditt bloggande och får fler läsare här. Ebba von Sydow delar med sig av sina bästa knep.

29 september / 20.40 / av: Emelie Johnsson

Problem, hjälp!

jude

För gammal, jag?

Drygt 300 uppklädda unga kvinnor kommer närvara på Veckorevyn Blog Awards 2008. Därefter en hejdundrande efterfest med grym musik, härligt mingel med – gulp –  bara tjejer? I alla fall så som det ser ut nu, med några få undantag. Någonting måste göras och det omedelbums!

Jessica Abril, en utav projektledarna till Blog Awards, kläckte en väldigt lovande idé hur vi ska få dit Sveriges hetaste killar mellan 18-25 år på efterfesten. Lovar att berätta mer om det senare. Dessvärre kommer inte hetaste heta Jude Law närvara, han är tyvärr lite för gammal…

28september / 14.08 / av: Emelie Johnsson

Kenza, kaxigast i bloggvärlden?

kenza1

En av de kaxigaste i bloggvärlden enligt juryn. Sveriges största privata bloggare Kenza Zouiten håller inte riktigt med.

Grattis till nomineringen, hur känns det?

– Allstå, det känns ju bra, men jag kan verkligen inte förstå varför jag blev nominerad. Jag tycker inte jag är speciellt kaxig.

Vilken kategori skulle du själv nominera dig till?

– Ingen aning, men inte ”Kaxigast i Bloggvärlden”. Jag siktar på ”Årets Blogg” istället  .

Vem är din största konkurrent om titeln ”Årets Blogg”?

–  Stina-Lee är nog min största konkurrent. Ser man till Blondinbella så tycker hälften av hennes läsare om henne och hälften inte. Mina läsare gillar mig, precis som Stina-Lees. De flesta läser nog Blondinbellas blogg för att de stör sig på henne.

Vilka bloggar läser du själv?

– Jag läser rätt många, de som jag följer är Elin Kling, Stina-Lee och Michaela Forni.

Vad har du för klädplaner för Veckorevyn Blog Awards 2008?

– Jag kommer ha klänning, såklart. Funderar på en kort klänning som nästan ser ut som en gräddbakelse, lite puffig och med en stor svart rosett i midjan.

26 september / 16.05 / av: Emelie Johnsson

Klädhets råder!

klanning

Saxat ur bloggosfären ur shehani.blogg.se

Ni vet väl vad som händer den 16 oktober? Jo, då smäller det! Det är nämligen Blogg awards som kommer hållas i sturecompaniet. Veckorevyn kommer hålla i galan, och de kommer vara en riktig gala med röda mattan och hela köret. Prisutdelningar, modevisning och spännande gäster. Kommer blir superkul, men vad ska man ha på sig?

Ska man vara helt stunning och glamorös som fina Carrie?

Alltså, klädhets råder. Vad tusan ska man ha på sig, egentligen? Synd att man inte har dessa godbitar i garderoben från Roberto Cavalli, Matthew Williamson och Nathan Jenden i garderoben. Då skulle det lilla problemet garanterat vara löst.

26 september / 11.13 / av: Emelie Johnsson

olkorv

Hjälp, vad vi är trötta på ölkorv. De små korvarna blev över efter vår ettårsfest och hemskt vore ju att slänga dem.  Korven som vanligtvis intages på något sunkigt hak har räddat oss (i synnerhet Linnea och jag) när hungern är som värst på redaktionen. ”Öppna den inte, då kan jag inte sluta” brukar det låta.

Kan i alla fall försäkra er om att vi inte kommer bjuda på denna gastronomiska upplevelse på Blog Awards 2008 (vi gillar dem alldeles för mycket). Men kanske nästa år?

25 september / 18.27 / av: Emelie Johnsson

Skyll inte på oss om det går segt

mejl2

Om ni (mot all förmodan) tycker att uppdateringarna går segt på Veckorevyn.com beror det inte på att vi är lata utan att vi blir överrösta med mejl om Veckorevyn Blog Awards 2008. Superkul!

Från:
xxxxxx xxxxxx <[email protected]>
Datum:
den 25 september 2008 07.43.23 MET
Till:
<[email protected]>
Ämne: Blogg

Hej alla supergulliga på VR!

Jag har en fråga: finns det överhuvudtaget någon chans att få gå på Veckorevyn Blog Awards 2008???? Jag skulle bli SÅ glad :D. Om några dagar så är det min namnsdag så en biljett dit vore rena drömmen, bättre present kan man inte få. Kan jag få ta med en kompis också?

Puss och kram,
En som supergärna vill gå


25 september / 10.32 / av: Emelie Johnsson

Kungen, Robyn eller Zlatan?

reese

Spricker nästan av iver! Vill så gärna berätta om alla grymma priutdelare som kommer till Veckorevyn Blog Awards. Men det är ju roligare om det blir en överraskning. Eller?

Vem tycker DU ska komma och dela ut pris på galan? Skicka ett mail till [email protected] och det kanske blir just din idol som dyker upp…

24 september / 15.54 / av: Fredrika Haglund

Vad gör DU här?!

redan

Nämen, vad gör du här? Okej, vi visste att Veckorevyn Blog Awards 2008 skulle bli hett stoff i bloggosfären (även utanför), men att sajten redan är hajpad långt innan vi ”gått live” är rätt förvånande. Och väldigt kul!

Snart, snart kan du rösta på alla nominerade samt tävla om de eftertraktade biljetterna till galan och de välfyllda goodie-bagsen.

20 september / 16.54 / av: Emelie Johnsson

Perfect pink

ballong

Ebba nämnde något om ballongerna. Här är den dem i den perfekta rosa nyansen. Och vi har köpt ungefär en triljon sådana. Om det mot all förmodan blir några över kanske vi kan tillverka en uppdaterad version av Hervé Légers figursmitande klänning av dem?

22 september / 09.31 / av: Emelie Johnsson

Nu maxar vi!

bloggaws

Titta, såhär såg det ut senast! Det var fantastiskt – men i höst maxar vi. Jag lovar, det kommer att bli större, glammigare och (ännu) mer inspirerande…

16 september / 18.34 / av: Ebba von Sydow

Nu kör vi, jippie – och hjälp!

ebbasba

Hej! Wow. Det här känns riktigt coolt. Lokalen är bokad, vi har valt exakt rätt rosa färg på ballongerna, vi jobbar för fullt med goodiebags, inbjudningarna och tusen miljoner andra saker. Och nu går vi strax live med den här specialsajten för Veckorevyn Blog Awards 2008. Jippie – fantastiskt kul! Och hjälp, faktiskt lite nervöst också…

Häng med vårt arbete med Veckorevyn Blog Awards – och håll dig uppdaterad om senaste nytt – här på specialsajten!

16 september  / 17:43 /  av: Ebba von Sydow