in

Selena Gomez höll ett extremt viktigt tal om psykisk ohälsa på AMAs – alla borde ta 2 minuter och se det

gomez 2

Selena Gomez tog tidigare i år ett steg tillbaka från rampljuset – men inatt var hon tillbaka och tog emot pris på AMAs. Och hennes tal är något alla borde se. Mer

2013 diagnostiserades världsstjärnan Selena Gomez med Lupus, en kronisk autoimmun reumatisk sjukdom som kan skada alla kroppens organ. Sedan dess har hon kämpat mot psykisk ohälsa och tog så sent som i augusti i år en paus och ställde in alla sina konserter och framträdanden.

Det var därför inte helt självklart – snarare tvärtom – att Gomez skulle dyka upp på American Music Awards (AMAs). Men det gjorde hon, och när hon vann pris för ”Årets kvinnliga artist inom pop/rock” höll hon ett tal som inte lämnade någon oberörd.

– Jag tror att de flesta av er vet mycket om mitt liv, oavsett vad jag tycker om det, säger stjärnan innan hon fortsätter berätta om den tuffa sjukdomen och hur hon har mått.
– Jag var tvungen att sluta. För jag hade allt. Och jag var helt trasig på insidan. Jag höll ihop det för att inte göra er besvikna. Men jag höll ihop det för mycket och gjorde mig själv besviken.

”Om du är trasig måste du inte förbli trasig”

I talet berättar hon också att hon inte vill se folks kroppar på Instagram, men istället se vad som finns i hjärtat.

– Jag söker inte efter bekräftelse och jag behöver den inte längre. Från botten av mitt hjärta vill jag säga att jag är så tacksam att jag har möjligheten att dela det jag älskar, varje dag, men människor som jag älskar, säger hon och fortsätter:

– Och jag måste säga tack till mina fans. Ni är så jäkla lojala och jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna er.

Selena Gomez avslutar talet med att säga några ord som får både henne och publiken att börja darra på hakan.

– Om du är trasig, måste du inte förbli trasig.

Selena Gomez hamnade tidigare i år i en liten fight med sitt ex Justin Bieber. Detta efter att han kritiserat sina fans och hon kommit till deras försvar. Läs om det här.