in

Selena Gomez äter glas – för att belysa psykisk ohälsa

glas dragare

I sin musikvideo för låten Fetish kan vi bland annat se Selena Gomez äta glas, nu har man kommit fram till att det är för att belysa psykisk ohälsa. Mer

Artisten och skådespelerskan Selena Gomez har tidigare varit öppen om och pratat om psykisk ohälsa, bland annat på American Music Awards förra året då hon i sitt tacktal lyfte psykisk ohälsa. Gomez diagnosticerades 2013 med lupus, en kronisk autoimmun reumatisk sjukdom som kan skada alla kroppens organ. Sedan dess har hon kämpat mot psykisk ohälsa. Gomez avslutade då sitt tacktal med ”om du är trasig, måste du inte förbli trasig”, vilket inte lämnade någon oberörd.

Nu belyser Gomez psykisk ohälsa igen, med hennes nya låt Fetish. Låten släpptes i juli, och då tolkades den som den sexigaste låten Gomez släppt. Med låttexter som:

You got a fetish for my love
I push you out and you come right back
Don’t see a point in blaming you
If I were you, I’d do me too

[…]

But I know you can’t quit it
Something about me
Got you hooked on my body
Take you over and under and twisted up like origami

Men nu verkar det som om innebörden med Fetish är något helt annat. I videon kan man se Gomez knyta en tråd runt hennes tunga, äta glas, klämma sin tunga med en ögonfransböjare, äta ett läppstift och äta tvål. Man ser även hur hon sliter upp sina strumpbyxor och hur hon slänger saker omkring sig. Fans var först förvirrade över videon och förstod inte alls vad detta betydde, men nu har man förstått att Gomez belyser psykisk ohälsa.

Personer med vissa psykiska problem, såsom schizofreni och tvångssyndrom kan utveckla sjukdomen pica som en copingmekanism, när man har pica äter man tvångsmässigt sådant som saknar näringsvärde, som vi ser Gomez göra när hon äter glas, tvål och läppstift. Allt det Gomez gör i videon visar på hur psykisk ohälsa kan påverka människor.

Tidigare i år släppte även Gomez sin singel Bad Liar, som det blev väldigt klart handlade om hbtq-personer när vi fick se videon. Då fick man följa en tonårstjej som var kär i en annan tjej.

[adSpace placement=”auto”]

Nu hyllas Gomez av sina fans som spekulerar i om hela hennes kommande album kommer belysa olika viktiga ämnen. Vi antar att det bara är för oss att vänta och se, men det bådar gott. Go Selena!

Se videon för Fetish här nedan.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss