in

Se trailern till Heath Ledger-dokumentären och försök att inte gråta

heath ledger dokumentar2

Snart har en dokumentär om Heath Ledger premiär och vi uppmanar er alla att ha näsdukarna redo.

  Mer

Det har gått nio år sedan skådespelaren Heath Ledger dog i vad man tror var en oavsiktlig överdos. En hel filmvärld försattes i chock och trots att det har gått nio år är vi fortfarande många som saknar honom och hans leende enormt.

Heath Ledger fångade våra hjärtan tidigt i rollen som Patrick i 10 orsaker att hata dig och fortsatte sedan vara vår favorit i En riddares historia, Brokeback Mountain och inte minst The Dark Night. För sin insats som joker i den sistnämnda filmen vann han en Oscar efter sin död.

Läs också: Här är kyssen som får oss att smälta – och aldrig glömma Heath Ledger

Nu får vi se Heath Ledger in action igen, men denna gång i doukumentär-form. I ”I am Heath Ledger” får tittarna ta del av privata inspelningar som Heath själv har gjort och en rad av hans vänner, kollegor och före detta flickvänner intervjuas. Även stjärnans egen syster, som regisserade honom i Brokeback Mountain, är med. Någon vi dock saknar i trailern, som alldeles nyligen släpptes, är Michelle Williams (Heaths exfru och mamman till hans barn). Hon har tidigare berättat att Heaths bortgång var väldigt traumatisk och att anledningen till att hon återkommer till att klippa håret kort beror på att det var Heaths favoritfrisyr på henne.

”I am Heath Ledger” kommer att ha premiär på Tribeca Film Festival den 23 april och kommer senare att släppas på TV av skaparna bakom dokumentären, Spike. Vi hoppas, hoppas, hoppas att den kommer till Sverige snart ❤️

Se trailern här: