in

Se EU-politikerns klockrena svar på sexistiska gubbens tal – vi ÄLSKAR henne så mycket

poltiker

Spaniens EU-parlamentariker Iratxe Garcia–Perez satte (bokstavligt talat) punkt för en långt sexistiskt tal genom att ställa sig upp och säga ifrån – på skarpen. Mer

När EU-parlamentarikerna debatterade lönegapet mellan män och kvinnor bestämde sig den polska konservativa politkern Janusz Korwin-Mikke för att göra ett inlägg. Han ställde sig i talarstolen och började prata om att kvinnor inte är världmästare i schack, för att därefter gå in i ett resonemang om att kvinnor måste tjäna mindre pengar än män. Hans argument för det? Att kvinnor är mindre, svagare och mindre intelligenta än män.

SAY WHAT?

Så kände även de andra EU-parlamentarikerna som lyssnade till det djupt sexistiska talet. En person som reagerade extra stark var den socialistiska politikern Iratxe Garcia–Perez, som ställde sig upp och höll ett brandtal om kvinnors rättigheter.

– Jag vet att det sårar och oroar dig att kvinnor idag kan sitta här och representera europeiska medborgare med samma rättigheter som du. Jag är här för att försvara alla europeiska kvinnor från män som du, säger hon.

Se hela klippet här: