in

Se Adeles superhyllning till Beyoncé från Grammy Awards inatt (sisterhood ftw)!

adele dragare 2

Under nattens Grammy Awards tog Adele hem hela fem priser, men det var hyllningen till Queen B som stal showen. Mer

Amerikanska Grammy-galan gick av stapeln under natten till måndag och Adele var galans storvinnare. Hon fick med sig fem grammys, för ”Årets låt” – Hello, ”Bästa popalbum” – 25, Bästa solouppträdande pop” – Hello, ”Årets singel” – Hello samt det prestigefyllda priset ”Årets album” – 25. I flera av kategorierna slog hon vår allas Beyoncé men det var i tacktalet för Årets album, där Beyoncé var nominerad med sitt album Lemonade, som sångerskan bestämde sig för att hylla Queen B.

”Jag kan omöjligt ta emot detta priset, jag är väldigt ödmjuk och väldigt tacksam, men artisten i mitt liv är Beyoncé och för mig är detta albumet, Lemonade, så monumentalt. […] Du är vårt ljus. Sättet du får mig att känna och mina vänner att känna, sättet du får mina svarta vänner att känna är empowering och du får dem att stå upp för sig själva. Jag älskar dig, har alltid gjort och kommer alltid göra”, sa Adele bland annat. Under talet fick vi också se en väldigt rörd Beyoncé med tårar i ögonen. Så fint!

B

I äkta Mean Girls-anda (råkade) också Adele bryta sitt pris i två delar. Dock kastade hon inte ut någon del till Beyoncé, utan verkade mest exalterad över att hon tog isär priset så lätt.

Backstage sa sedan Adele att ”jag kände att det var hennes (Beyoncé reds. anm.) tur att vinna. Vad fan måste hon göra för att vinna Årets album?”

Se Adeles superfina tacktal här: