in

Sanna Guidetti och Rosanna Charles sprider antisemitisk konspiration: ”Musikbolagen ägs av judar”

sanna rosanna
Bildkälla: @sannaguidetti och @rosannacharles

Influencerduon Rosanna Charles och Sanna Guidetti möter stark kritik för att ha uttalat sig antisemitiskt i ett poddavsnitt av Högt i tak. Mer

I veckans avsnitt av Rosanna Charles och Sanna Guidettis podcast ”Högt i tak” pratar duon om att Filip Dikmen fått sparken från programledarrollen i Musikhjälpen. Enligt Sveriges radio får han sparken för att han uttalat sig i Israel/Palestina-konflikten och det pågående kriget. Sanna Guidetti och Rosanna Charles kritiserar SR:s beslut, säger att de förstår att man inte får vara partisk i public service, men menar att alla ska kunna få uttrycka att folkmord är fel.

I podden som ligger ute på Spotify forsätter konversationen handla Musikhjälpen, för att sedan övergå till snack om veckans Robinsson-avsnitt. Men i ett klipp som sprids på sociala medier hörs något annat.

Där berättar Sanna Guidetti om en intervju med Kanye West, där han ska ha sagt att ”inga artister vågar uttala sig” för att ”musikbolagen är ägda av judar”. ”Ja, det är klart”, svarar Rosanna Charles. Det här segmentet verkar alltså vara bortklippt från avsnittet som nu ligger ute.

I en story på Instagram skriver duon att de borde ha varit noggrannare och att de tar avstånd.

hogt i tak

VeckoRevyn har sökt Rosanna Charles och Sanna Guidetti för kommentar, utan resultat.