in

Sandra Beijers guide till Antibes: ”Man får känna sig fransk på riktigt”

sandra beijer guide antibes
Sandra Beijer

Författaren och bloggaren Sandra Beijer, 33, kallar staden Antibes vid Franska rivieran för en av de vackraste platserna på planeten. – ”Det är en jättegammal stad med kringelikrokiga gator och rosa hus. Allt är väldigt gulligt och fint.”
Mer

Vilken tid på året är det bäst att åka dit?

– Det är väldigt säsongsbetonat, men det är härligt att åka dit lite off season i maj och september, då allt fortfarande är öppet men det är lugnt i staden. Man får känna sig fransk på riktigt, och det vill man ju alltid.

Vem ska åka till Antibes?

– Någon som längtar efter bra mat, instavänliga exteriörer och som gillar att bada. Franska rivierans städer är ganska exklusiva, men Antibes är välkomnande. Alla sorters människor finns där, och det finns allmänna stränder där man inte behöver betala för att få vara.

Finns det någon turistfälla man ska undvika?

– Antibes är ganska stort och det finns många nybyggda delar, men man ska inte bry sig om dem. Fokusera på den gamla delen. Gå omkring i gränderna, då kommer du må bra.

Antibes sandra beijer

Vad får man inte missa när man är i Antibes

– Gå en långpromenad i ruinerna, och missa inte de franska mataffärerna. Jag brukar köpa fina salter, tryffelolja och god pasta där. Att turistshoppa i mataffärer är underskattat, och fransmän är bäst på mataffärer!

SANDRA TIPSAR:

► HIMMELSK PASTA

Restaurangen Michelangelo har en supergod tryffelpasta som jag älskar. En annan restaurang, Sapori d’Italia, har en pasta med havskräftor som de är kända för, den brukar jag alltid äta där.

Antibes 1 havskräftspasta guide

► HATTSHOPPING

Du får inte missa franska hattbutiker! Alla hattar du har sett i modetidningar och drömt om finns där i original för en spottstyver.

► PICASSO-MUSEET

Under 40-talet bodde konstnären Pablo Picasso i Antibes. Nu finns det ett litet gulligt museum där man visar upp Picassos konst från tiden han bodde där. I shopen säljer de ibland signerade litografier som kan vara riktiga kap.

► DAGSUTFLYKTER

Från Antibes är det nära till flera av Franska rivierans städer, Cannes, Nice och St Tropez är korta resor bort. Min familj har ett hus i grannstaden Cap d Antibes, den får man inte missa att besöka. Där finns en mysig matmarknad som är öppen på förmiddagarna, där de säljer färska bär, frukt och fisk. Det är mysigt att handla middag för kvällen där och att bara lukta på tomaterna. Promenera till Juan-les-Pins, som är en gullig fiskeby, eller åk till San Remo och käka glass. Det är lätt och härligt att röra sig runt!

► FESTA I CANNES
Om du vill festa och ha en rolig kväll ska du åka till Cannes och gå på klubben Le Baoli. Det är den absolut största klubben och det är megafest natten lång. Ta tåget till Cannes, när du ska hem hoppar du in i en Uber!

ANTIBES 

VAR: Stad vid Franska rivieran.
INVÅNARE: Cirka 75 500.
SPRÅK: Franska.
VALUTA: Euro.
ÅKA DIT: Flyg t/o/r från Göteborg och Stockholm till Nice med SAS, AirFrance eller Norwegian kostar runt 3 000 kr för en vecka i augusti. Från flygplatsen i Nice tar man sig enkelt till Antibes med en kort buss- eller tågresa.

Den 27 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day, så peppigt! Läs mer och köp din biljett här redan idag.

Fab day 2018 2 30aug